U bevindt zich hier: Competitie » Uitslagen, programma en stand » Nieuws » New Heroes dient Donar de tweede nederlaag toe

Terug naar overzicht

New Heroes dient Donar de tweede nederlaag toe

25 november 2018 08:48:00

New Heroes Den Bosch is er in geslaagd landskampioen Donar de tweede nederlaag van dit seizoen in de Dutch Basketball League toe te dienen. De ploeg van Ivica Skelin mag dan door blessures veel spelers missen, dat weerhoudt Den Bosch er niet van om goede wedstrijden te spelen. Tegen Saratov leverde dat geen winst op, maar zaterdag moest Donar er wel met 73-65 aan geloven.

Koploper Landstede Basketbal profiteerde. Het lag niet meteen in de lijn der verwachting dat Den Helder Suns er zaterdagavond in zou slagen om Landstede de eerste nederlaag van het seizoen toe te brengen. In het eerste kwart bleven de bezoekers nog enigszins bij, daarna was het toch snel gebeurd en won de club uit Zwolle met 89-54.

Zorg en Zekerheid Leiden bereikte voor de eerste keer dit seizoen de honderd punten. Dat was zaterdagavond vooral te danken aan de eerste helft die met 62-37 werd afgesloten. Basketball Academie Limburg bleef na rust gewoon doorspelen en dat deden de Limburgers goed. Daardoor bleef de schade beperkt tot 100-73.

Door de nederlaag van BAL kreeg Apollo Amsterdam de kans om  de laatste plaats te verlaten. De Amsterdamse formatie sloeg zaterdagavond thuis tegen Aris Leeuwarden in het derde kwart toe. Bij rust zat Aris nog in de buurt, maar na de pauze was het gedaan. Apollowon uiteindelijk met 94-80.

Feyenoord Basketball Rotterdam nam zondagmiddag revanche op Dutch Windmills. Half oktober werd het nog 60-77 voor de nieuwkomer in de Dutch Basketball League, maar dit keer pakte Feyenoord Basketball in Dordrecht de winst met 60-69

Ga voor de volledige verslagen naar www.basketbllleague.nl.

Evenementen kalender

Bekijk foto's

De NBB is lidorganisatie van:

FIBA IWBF NOC*NSF