U bevindt zich hier: Competitie » Uitslagen, programma en stand » Nieuws » Dutch Windmills naar halve finale van NBB Bekertoernooi

Terug naar overzicht

Dutch Windmills naar halve finale van NBB Bekertoernooi

8 januari 2019 13:25:55

Dutch Windmills heeft zich eenvoudig als eerste geplaatst voor de halve finale van het NBB Bekertoernooi. In Amsterdam rekende de formatie uit Dordrecht maandagavond af met BV Amsterdam. het werd 46-88. Door deze ruime uitzege van de DBL-club tegen de huidige nummer zes van eerste divisie, hoeft er geen tweede wedstrijd meer te worden gespeeld tussen deze twee kwartfinalisten.

BV Amsterdam had de kwartfinales bereikt door zeges op achtereenvolgens De Hoppers (59-76), MSV Zeemacht (80-62), Dreamfield Dolphins (68-41) en Virtus (72-64). Dutch Windmills trad overigens aan zonder de zieke Shavon Coleman, maar de ploeg van Geert Hammink kon het ook af zonder de Amerikaan.

Komend weekeinde vindt ook een andere tweestrijd plaats in de kwartfinales. Zorg en Zekerheid Leiden en Apollo Amsterdam nemen het dan tegen elkaar op. Het eerste duel vindt zaterdag 12 januari in Leiden plaats. De terugwedstrijd staat gepland voor zondag 13 januari in de Apollohal. Beide duels beginnen om 20.00 uur.

New Heroes Den Bosch en Donar gaan volgende week uitmaken wie zich voor de halve finale plaatst. Donar opent het bal op maandag 14 januari in de eigen MartiniPlaza (aanvang 19.30 uur). Op donderdag 17 januari wordt er in de Maaspoort gespeeld. Deze wedstrijd begint om 20.00 uur.

De laatste kwartfinale gaat tussen Landstede Basketbal en Basketball Academie Limburg. Op donderdag 17 januari wordt om 20.00 uur het eerste duel in Weert afgewerkt. Twee weken later vindt de return in Zwolle plaats. Dan wordt er om 19.30 uur begonnen.

Ga voor de uitgebreide wedstrijdverslagen naar www.basketballleague.nl.

Evenementen kalender

Bekijk foto's

De NBB is lidorganisatie van:

FIBA IWBF NOC*NSF