U bevindt zich hier: Competitie » Uitslagen, programma en stand » Nieuws » Daverende stut van Aris tegen kampioen Donar

Terug naar overzicht

Daverende stut van Aris tegen kampioen Donar

20 januari 2019 11:25:00

New Heroes Den Bosch heeft maar kort van de tweede plek in de Dutch Basketball League kunnen genieten. De Bosschenaren waren zaterdag thuis te sterk voor de Den Helder Suns. Die waren naar Den Bosch gekomen met de missie meer dan 37 punten te scoren, het aantal dat ze in de achtste finales van het NBB Bekertoernooi in De Maaspoort haalden. Dat lukte. Het werd 97-81, maar wel voor New Heroes.

Landstede Basketbal nam de tweed plek zondag weer over. Landstede maakte een einde aan een serie van drie nederlagen op rij in de competitie. Feyenoord Basketball Rotterdam speelde lang goed mee, maar kwart drie (29-8) werd de Rotterdammers fataal. Het werd in 90-64 voor de Zwollenaren.

Koploper Zorg en Zekerheid Leiden kwam zondag met de schrik vrij bij de Dutch Windmills. De verrassend sterk opererende debutant in de DBL ging lang aan de leiding in Dordrecht. Bij rust was het 43-38 voor de thuisclub. Het lukte de Leidenaren om in de tweede helft alsnog de zege met 73-79 naar zich toe te trekken.

Donar liep wel tegen een verrassende nederlaag aan. De regerend landskampioen en bekerhouder verloor zondag met 65-60 de noordelijke derby tegen Aris Leeuwarden. Voor de Groningers was dit al de vijfde verliespartij van dit seizoen. Aris leidde met rust met 41-26, zag de Groningers nog langszij komen in het vierde kwart, maar loodste de zege toch in veilige haven.

Onderaan de ranglijst in de DBL nam Apollo Amsterdam zaterdag twee punten afstand van Basketball Academie Limburg.  Apollo kwam in het begin op voorsprong, maar zag BAL voor rust terugkomen tot 35-34. Na de pauze sloegen de Amsterdammers alsnog hun slag en wonnen met duidelijk verschil (80-60).

Evenementen kalender

Bekijk foto's

De NBB is lidorganisatie van:

FIBA IWBF NOC*NSF