U bevindt zich hier: Competitie » Uitslagen, programma en stand » Nieuws » Koploper Grasshoppers vergroot voorsprong op concurrentie

Terug naar overzicht

Koploper Grasshoppers vergroot voorsprong op concurrentie

20 januari 2019 11:36:00

Solar-systemen Grasshoppers heeft het verschil met de achtervolgers in de Vrouwen Basketball League op zes punten gebracht. De regerend kampioen en bekerhouder won zaterdag thuis in een rechtstreeks gevecht met nummer twee Loon Lions. Het werd 63-53 voor de ploeg uit Katwijk.

Loon Lions zag op de ranglijst 4Consult/Binnenland in punten langszij komen. Binnenland won zaterdag uit met 51-56 bij Lekdetec.nl. De club uit Bemmel leed een dag later nog een nog een nederlaag. Keijser Capital Martini Sparks won zondag met 55-47 en boekte z'n allereerste overwinning in de Vrouwen Basketball League.

Ondanks de twee nederlagen plaatste Lekdetec.nl zich als vierde en laatste voor de Final Four op 25 en 26 januari in Landsmeer. Concurrent Dozy BV Den Helder won zaterdag weliswaar thuis met 61-45 van Jolly Jumpers en eindigde 'at the break' net als Lekdetec.nl op twaalf punten uit twaalf duels. Maar op basis van de twee onderlinge confrontaties gaat de vierde plek alsnog naar Lekdetec.nl, dat tweemaal van Den Helder won.

Klik hier voor de stand en het pogramma in de VBL.

Evenementen kalender

Bekijk foto's

De NBB is lidorganisatie van:

FIBA IWBF NOC*NSF