U bevindt zich hier: Competitie » Uitslagen, programma en stand » Nieuws » Sensationele overwinning van Dutch Windmills op Donar

Terug naar overzicht

Sensationele overwinning van Dutch Windmills op Donar

10 februari 2019 22:11:00

Dutch Windmills blijft in z'n debuutseizoen in de Dutch Basketball League vriend en vijand verbazen. De ploeg uit Dordrecht maakte zondag op verrassende wijze korte metten met landskampioen Donar. Een 16-0 run aan het begin van het tweede kwart zette de wedstrijd op zijn kop. Via een ruststand van 47-31 pakten de Windmills een onverwacht ruime 88-59 overwinning.

Daardoor liep de achterstand van Groningers op de bovenste drie ploegen verder op. Koploper Zorg en Zekerheid zette z'n zegereeks voort door zaterdag voor eigen publiek ruim te winnen. Aris Leeuwarden nam in de Vijf Meihal in het begin nog wel een 2-8 voorsprong, maar zag de Leidse ploeg al snel langszij komen. De Friezen konden niet meer aanpikken en moesten uiteindelijk een 91-64 nederlaag slikken.

De nummer twee Landstede Basketbal had zondagmiddag geen kind aan Apollo Amsterdam. Vooraf werd door sommigen misschien nog wel een spannend duel verwacht, maar de Zwolse formatie liep al snel weg van de bezoekers en hoefde nooit meer achterom te kijken. Na veertig minuten basketball was het 104-59 voor de thuisclub.

New Heroes, derde op de ranglijst, had daarentegen zondag een hele zware middag in Limburg. De jonge honden van Basketball Academie Limburg maakten het New Heroes bijzonder lastig. Een halve minuut voor tijd was het 64-61 voor BAL. Payton Henson dwong een verlenging af, waarin Torian Graham een Bossche blamage voorkwam. Bij 71-79 kwam de ploeg van Ivica Skelin met de schrik vrij.

Feyenoord Rotterdam werkte zich op naar de achtste plaats door Den Helder Suns te verslaan. In het bomvolle Topsportcentrum sloegen de Rotterdammers zondag voor de rust hun slag: 44-26. De eindsprint van Den Helder zorgde nog voor een spannende slotfase, maar Feyenoord hield met een 72-69 zege de punten in Rotterdam.

Ga voor het verslag naar www.basketballleague.nl.

Evenementen kalender

Bekijk foto's

De NBB is lidorganisatie van:

FIBA IWBF NOC*NSF