U bevindt zich hier: Competitie » Uitslagen, programma en stand » Nieuws » Landstede maakt einde aan zegereeks van ZZ Leiden

Terug naar overzicht

Landstede maakt einde aan zegereeks van ZZ Leiden

9 maart 2019 09:41:00

Aan de indrukwekkende zegereeks van Zorg en Zekerheid Leiden in de Dutch Basketball League is een einde gekomen. Opnieuw was het Landstede Basketbal dat in de Vijf Meihal z'n slag sloeg. De Leidse ploeg zag de Zwollenaren zaterdag na rust (44-41) de leiding nemen en die niet meer afstaan. De ploeg van Herman van den Belt won met 79-82 en staat nu vier punten boven Leiden, dat wel vier duels minder heeft gespeeld.

Donar draaide een weinig aansprekende generale repetitie voor de return in de FIBA Europe Cup tegen Oostende komende woensdag. In Amsterdam nam Donar zaterdag al meteen een 4-24 voorsprong in het eerste kwart en deed het daarna rustig aan. Het duel eindigde met 58-72 in het voordeel van de Groningers die hun achterstand op nummer drie New Heroes met twee punten verkleinden.

In de strijd om de resterende play-offplaatsen sloeg Aris Leeuwarden zaterdag een goede slag. De Friezen wilden winnen van Feyenoord Basketball Rotterdam en deden dat op niet mis te verstane wijze. Via een ruststand van 25-42 werd het uiteindelijk 57-103 voor Aris, de nummer zeven op de ranglijst.

Net daarboven op de zesde plek staat Den Helder Suns dat zaterdag afrekende met een losing streak van vijf wedstrijden. Basketball Academie Limburg werd het slachtoffer van de Helderse dadendrang. Vooral na rust (40-35) renden de Suns door naar de 95-64 overwinning.

De DBL gaat dinsdag verder met de wedstrijd New Heroes - Dutch Windmills.

Ga voor de volledige wedstrijdverslagen naar www.basketballleague.nl.

Evenementen kalender

Bekijk foto's

De NBB is lidorganisatie van:

FIBA IWBF NOC*NSF