U bevindt zich hier: Competitie » Uitslagen, programma en stand » Nieuws » Zorg en Zekerheid handhaaft zich als koploper in DBL

Terug naar overzicht

Zorg en Zekerheid handhaaft zich als koploper in DBL

14 april 2019 14:45:27

Het aantreden van Anne van Dijk als hoofdcoach heeft Aris Leeuwarden niet meteen zege gebracht. Nu was dat ook te verwachten met Zorg en Zekerheid Leiden als tegenstander. De koploper haalde met een 16-0 run in het eerste kwart alle spanning meteen uit de wedstrijd. Via een ruststand van 31-48 werd het zaterdagavond in Leeuwarden 69-92 voor de ploeg van Rolf Franke.

Landstede Zwolle heeft evenveel punten als Leiden, maar wel een wedstrijd meer gespeeld. De nummer twee op de ranglijst won zaterdagavond zonder al te veel problemen met 63-87 bij Apollo Amsterdam. De hoofdstedelingen misten 3x3 internationals Dimeo van der Horst en Aron Royé wegens 3x3-verplichtingen. Zwolle had vijf spelers in de dubbele cijfers met Kaza Kajami-Keane (18 punten) als meest productieve.

Door het verlies van Aollo nam Den Helder Suns de vijfde plek op de ranglijst over in de Dutch Basketball League. Drie kwarten lang waren de Suns en tegenstander Feyenoord Basketball Rotterdam aan elkaar gewaagd. In de laatste paar minuten van het duel sloeg Den Helder zijn slag en sloot de thuiswedstrijd zo af met een 80-69 overwinning.

Ga voor de complete verslagen naar www.basketballleague.nl.

Evenementen kalender

Bekijk foto's

De NBB is lidorganisatie van:

FIBA IWBF NOC*NSF