U bevindt zich hier: Competitie » Uitslagen, programma en stand » Nieuws » New Heroes en Donar delen eerste tik uit in halve finales

Terug naar overzicht

New Heroes en Donar delen eerste tik uit in halve finales

10 mei 2019 21:18:00

New Heroes Den Bosch en Donar hebben in de halve finales van de play-offs in de Dutch Basketball League de eerste klap uitgedeeld. New Heroes won donderdagavond in Zwolle na een sterke tweede helft uit met 63-89 van Landstede Basketbal, terwijl Donar de Vijf Meihal in Leiden verliet met een 76-77 uitzege op zak.

In Zwolle was thuisploeg Landstede Basketbal, dat in het reguliere seizoen drie van de vier duels tegen de Bosschenaren had verloren, het na de rust (33-31) helemaal kwijt. Het werd uiteindelijk  63-89 voor New Heroes, dat met een 1-0 voorsprong op zak zaterdag 11 mei a.s. vol vertrouwen aan de tweede wedstrijd van de best-of-five serie zal beginnen.

In Leiden leek Zorg en Zekerheid Leiden, in het reguliere seizoen de beste ploeg in de DBL, halverwege het tweede kwart op een eenvoudige zege af te koersen. Maar de 41-24 voorsprong was door Donar bij rust al teruggebracht naar 47-39 en in het derde kwart namen de Groningers zelfs de leiding. De Leidse ploeg kwam nog weer op voorsprong, maar Teddy Gipson werd de matchwinner met de beslissende vrije worp twee seconden voor tijd. De tweede wedstrijd is zaterdag in Groningen.

Ga voor het uitgebreide wedstrijdverslag naar www.basketballleague.nl.

Evenementen kalender

Bekijk foto's

De NBB is lidorganisatie van:

FIBA IWBF NOC*NSF