U bevindt zich hier: Competitie » Uitslagen, programma en stand » Nieuws » Donar één zege af van finale en Landstede langszij bij New Heroes

Terug naar overzicht

Donar één zege af van finale en Landstede langszij bij New Heroes

12 mei 2019 01:07:00

Donar is nog maar één zege verwijderd van de finale van de play-offs in de Dutch Basketball League. De Groningers wonnen zaterdagavond met 84-71 ook de tweede wedstrijd van de halve finale tegen Zorg en Zekerheid Leiden en staan nu met 2-0 voor in de best-of-five serie. In de andere halve finale trok Landstede Basketbal de stand weer gelijk (1-1) door in Den Bosch New Heroes met 67-75 te verslaan.

Zorg en Zekerheid Leiden is aan de achtste serie in de play-offs tegen Donar bezig. Wie na de twee eerste wedstrijden de balans opmaakt, komt tot de conclusie dat het zesde serieverlies voor de Leidse ploeg nabij is. Donar-coach Erik Braal windt er geen doekjes om. Zijn ploeg hoeft nog maar één keer te winnen om Zorg en Zekerheid Leiden uit te schakelen en de kans op een vierde landskampioenschap op rij levend te houden. De derde wedstrijd is komende dinsdag (14 mei) om 20.00 uur in Leiden.

Landstede Basketbal Zwolle haalde in Den Bosch het thuisvoordeel in de halve finaleserie tegen New Heroes terug. De Zwollenaren kwamen met 17 punten voor, maar zagen New Heroes toch wee gelijk komen. In de laatste onderlinge confrontatie in het reguliere seizoen verspeelde Landstede een voorsprong van 23 punten, maar dit keer was de ploeg van Herman van den Belt wel weer op tijd bij de les. Komende dinsdag staat om 19.30 uur de derde wedstrijd gepland in Zwolle. Donderdag 16 mei zal wedstrijd vier plaatsvinden in de Maaspoort in Den Bosch.

Ga voor de uitgebreide wedstrijdverslagen naar www.basketballleague.nl.

Evenementen kalender

Bekijk foto's

De NBB is lidorganisatie van:

FIBA IWBF NOC*NSF