U bevindt zich hier: Competitie » Uitslagen, programma en stand » Nieuws » Pinas hoofdcoach Martini Sparks en Bennes bij Dozy BV Den Helder

Terug naar overzicht

Pinas hoofdcoach Martini Sparks en Bennes bij Dozy BV Den Helder

15 mei 2019 19:16:00

Glenn Pinas is komend seizoen hoofdcoach van het vrouwenteam van Keijser Capital Martini Sparks in de Vrouwen Basketball League. Dozy BV Den Helder verwelkomt Mario Bennes als nieuwe hoodcoach.

Glenn Pinas
Glenn Pinas nam dit seizoen na een korte waarneming door assistent-trainer Pieter Dikhoff (na het vertrek van Joyce Siderius-Bolman) medio februari het stokje over als hoofdcoach van de Martini Sparks. Hij committeerde zich toen tot het slot van het seizoen 2018/2019. De Noordelijke basketbalsters eindigden eind maart op de laatste plaats in de VBL na een zeer leerzaam en bewogen eerste seizoen. Aangezien Keijser Capital Martini Sparks ook komend seizoen deelneemt aan de VBL, was het aan het bestuur van de Stichting Vrouwen Topbasketbal Noord om een hoofdcoach te vinden.

Voorzitter Cees Dijkhuis: “Pinas had vanaf zijn aantreden echt een klik met het team, dus je kunt je voorstellen dat we deze ervaren Groninger coach voor langere periode aan ons vrouwenteam in de eredivisie wilden verbinden.”

Glenn Pinas: "Het eerste seizoen van de Martini Sparks draaide om leren, groeien en ontwikkelen, zowel op sportief gebied als op organisatorisch vlak. Voor komend seizoen wil ik samen met physical coach Ata Einolhagh het team in de middenmoot van de VBL zien te krijgen. Uiteraard met steun van onze waardevolle sponsors en partners en de Groninger sportgemeenschap.”

Mario Bennes
Het bestuur van Dames Top Basketbal Den Helder heeft voor komend seizoen Mario Bennes als hoofdcoach van het eerste vrouwenteam van Dozy BV Den Helder aangetrokken. De 55-jarige ex-international heeft in het Nederlands basketball een enorme staat van dienst opgebouwd als speler, coach en drijvende kracht achter zijn befaamde zomerkampen.

Voorzitter Tim Toornstra en bestuurslid Dave de Ronde van Dames Top Basketbal Den Helder zijn verguld dat ze Bennes konden strikken voor het eerste vrouwenteam. In koor: "Hopelijk hebben we een coach binnengehaald voor de komende jaren."

De in Purmerend woonachtige Bennes, afgelopen seizoen als coach actief bij de mannen van Hoppers in Hoorn, heeft geen ervaring in het begeleiden van vrouwenteams. Hij gaf inmiddels al een training aan het team van Dozy BV Den Helder in de sporthal aan de Sportlaan. Bennes: "Ik vind het een enorme uitdaging om aan deze klus te beginnen. Dat ik veel tijd reistijd kwijt ben, is het me wel waard.’’

Evenementen kalender

Bekijk foto's

De NBB is lidorganisatie van:

FIBA IWBF NOC*NSF