U bevindt zich hier: Competitie » Uitslagen, programma en stand » Nieuws » Donar naar finale play-offs; Landstede nog één zege nodig

Terug naar overzicht

Donar naar finale play-offs; Landstede nog één zege nodig

14 mei 2019 21:25:00

Donar heeft als eerste de finale van de play-offs in de Dutch Basketball League bereikt. Na het winnen van de eerste twee duels in de halve finale tegen Zorg en Zekerheid Leiden was de regerend kampioen ook in de derde wedstrijd te sterk voor de Leidenaren (63-93), waardoor de stand in de best-of-five op een beslissende 3-0 voor de Groningers is gekomen. Landstede Basketbal won thuis met 78-70 van New Heroes en heeft nog één zege nodig om de tweede finalist te worden.

Zorg en Zekerheid Leiden, spelend zonder Mohamed Kherrazi, ging er in de eigen Vijf Meihal de eerste helft nog voor, maar Donar kon niet op een ruime achterstand worden gezet. De Leidse voorsprong bij rust bleef beperkt tot 33-32. Na de pauze denderde Donar over de Leidse ploeg heen en stopte pas toen het verschil dertig punten was, daarmee de club die in het reguliere seizoen nog overtuigend bovenaan eindigde in de DBL, met een enorme kater achterlatend.

Landstede Basketbal kan de uitdager worden van Donar als het komende donderdag in De Maaspoort van New Heroes Basketball wint. De Zwollenaren verloren weliswaar in eigen huis de eerste wedstrijd van de halve finale serie tegen New Heroes Den Bosch, maar de uitzege afgelopen zaterdag in Den Bosch werd gevolgd door een 76-68 thuisoverwinning dinsdagavond in het eigen Landstede Sportcentrum. Landstede speelde als team (19 assists), iets dat New Heroes niet voor elkaar kreeg (4 assists). De Bosschenaren moeten donderdag in De Maaspoort winnen om er een vijfde beslissende wedstrijd in Zwolle uit te slepen.

Ga voor het uitgebreide verslag naar www.basketballleague.nl.

Evenementen kalender

Bekijk foto's

De NBB is lidorganisatie van:

FIBA IWBF NOC*NSF