U bevindt zich hier: Jeugd » NBB Camps » Hoofdcoaches en staf

Hoofdcoaches Camps 2017

NBB Camp 1 - Burhan Alibegovic
NBB Camp 2 - George Abbringh
NBB Camp 3 - Frank Vermeulen

De hoofdcoaches bij NBB Camps 2017

De Nederlandse Basketball Bond (NBB) is er in geslaagd om voor de NBB Camps 2017 weer gerenommeerde coaches aan te trekken. 

De headcoaches gaan samen met hun staven de komende zomer de deelnemers aan deze basketballkampen weer een geweldige week laten beleven. De NBB Camps zijn een instituut. Samen met andere basketballfanaten kun je toch aan je skills werken, terwijl de competitie stil ligt. 

Camp 1

Hoofdcoach: Burhan Alibegovic

Burhan Alibegovic heeft veel ervaring als basketballcoach opgebouwd. Hij was in het verleden bondscoach van de Mannen U20-selectie en assistent-coach bij de senioren aan de mannenkant. De laatste jaren is Alibegovic actief als trainer/coach in het opleidingsprogramma van RTC Leiden en weet hij als geen ander hoe je met de jeugd moet werken, om het beste eruit te halen.

Camp 2

Hoofdcoach: George Abbringh

George Abbringh is al meer dan 15 jaar actief betrokken bij de NBB camps als coach. Hij is al jarenlang nauw betrokken bij het jeugdbasketbal in Nederland. In het dagelijks leven is hij als basketbalcoach en docent werkzaam bij het Centre for Sports and Ecucation en de Basketball Academy Zwolle. Samen met een enthousiaste en kundige staff gaat George ervoor om de campers een onvergetelijke week te bezorgen, waar plezier, discipline en veel leren de belangrijkste speerpunten zijn.

 

Camp 3

Hoofdcoach: Frank Vermeulen

Frank Vermeulen noemt zichzelf een fulltime 'basketbaldier”. Hij is al jarenlang actief in de landelijke eredivisies bij de jeugd (U16 t/m U24). Momenteel is Frank hoofdtrainer van de Basketbal Academy Rotterdam, waar hij jonge talenten begeleidt, en tevens bondscoach van het Nederlands 3x3 jongens U18-team, dat dit jaar mee gaat doen aan het WK 3x3 in China. Vorig jaar was hij als assistent-coach betrokken bij de historische bronzen medaille die mannen bij het EK voor seniorenteams behaalden.

In het dagelijks leven is Frank combinatiefunctionaris basketball in de gemeente Rotterdam, waar hij veel clinics geeft op de basisscholen en daardoor veel affiniteit heeft met kinderen in die leeftijdscategorie. Vermeulen: “Ik kijk er erg naar uit om tijdens NBB Camp 3 drie dagen met de jongste groep basketballers uit ons land aan de slag te gaan. Die dagen zullen waarschijnlijk voorbij vliegen, maar aan het einde van het kamp gaat iedereen terugkijken op een onvergetelijke tijd, waarin ze bijzonder veel geleerd hebben, maar ook enorm veel plezier hebben gehad en nieuwe basketballvriendjes en -vriendinnetjes hebben gemaakt.”

Evenementen kalender

Bekijk foto's

De NBB is lidorganisatie van:

FIBA IWBF NOC*NSF