U bevindt zich hier: Jeugd » STAR » STAR-dag

STAR-dag op 30 december in Emmeloord

Clinics o.l.v. Jeanine Tjin-A-Sioe     

De Nederlandse Basketball Bond organiseert op zaterdag 30 december 2017 in Emmeloord een STAR-dag. STAR is een door de NBB ontwikkeld succesvol programma om jonge kinderen spelenderwijs, middels basketball, met sportieve normen en waarden kennis te laten maken. STAR staat voor Sportiviteit, Teamwork, Acceptatie en Respect. We nodigen jou uit mee te doen aan deze sportieve dag in de kerstvakantie!

In de Bosbadhal in Emmeloord worden van 09:30 tot 11:30 uur clinics  gehouden voor kinderen tot 13 jaar, rolstoelbasketballers tot 16 jaar en G-basketballers tot 16 jaar. Deze clinics staan onder leiding van onder andere Jeanine Tjin-A-Sioe (Bondscoach 3x3 Vrouwen U18), Kees van de Bunte (bondcoach rolstoelbasketbal U18) en vele anderen. Deelname bedraagt €10,- per kind en geeft gratis toegang tot het 3x3 toernooi in de middag.

De STAR-dag wordt georganiseerd in samenwerking met de Johan Cruyff Foundation. Deze foundation ondersteunt de NBB al jaren, waarmee zij jeugdrolstoelbasketbal mogelijk maken (o.a. via de Cruyff Foundation Junior League) en zorgen dat kinderen met een beperking meer plezier halen uit het sporten.

In de middag vindt de Streetball Masters Tour 17/18 in Emmeloord (3x3 basketball) plaats in de Bosbadhal. De deelnemers aan de STAR-clinic kunnen gratis deelnemen aan dit toernooi dat voor hen tot ongeveer 15:00 uur duurt.

Ook trainers en coaches zijn van harte welkom om nader kennis te maken met de STAR-waarden. Deelnemende kinderen hoeven geen lid te zijn van de NBB. Vriendjes en vriendinnetjes van leden zijn van harte welkom om kennis te komen maken met STAR & basketball.

Kinderen die mee willen doen, kunnen zich inschrijven via dit formulier. Schrijf je snel in, want vol = vol! Bij vragen over de STAR-dag kun je je richten tot Jorienke Krieger via jorienke.krieger@basketball.nl.

 

Lang leve de betrokken ouder!

Kinderen zien het liefst enthousiaste, blije en trotse ouders op de tribune. Toch is alleen maar positiviteit niet geloofwaardig, maar waar ligt de grens?Roep jij ook wel eens “kom op, je kunt het!” of “gooi die bal er nou in!”? Wat vind jij dat acceptabel is?
In deze workshop gaan we op zoek naar welke invloed je als ouder hebt op het sportplezier van je kind en word je meegenomen in verrassende uitspraken van kinderen over sportplezier. Nieuwsgierig? Je bent van harte welkom! 

Deze workshop vindt plaats van 10:00 - 11:00 uur en wordt gegeven door Caroline Stevens. Geïnteresseerden kunnen zich opgeven door een mail te sturen naar jorienke.krieger@basketball.nl.

Graag tot ziens op 30 december 2017 in Emmeloord!
 

Evenementen kalender

Bekijk foto's

De NBB is lidorganisatie van:

FIBA IWBF NOC*NSF