U bevindt zich hier: Jeugd » STAR » STAR-dag

STAR-dag op 28 december in Almere

STAR-dag is Vol

Clinics o.l.v. Hakim Salem, Roel Stuifmeel, Sonja Kuijt e.a.

De Nederlandse Basketball Bond organiseert op woensdag 28 december a.s. in Almere een STAR-dag. STAR is een door de NBB ontwikkeld succesvol programma om jonge kinderen spelenderwijs, middels basketball, met sportieve normen en waarden kennis te laten maken. STAR staat voor Sportiviteit, Teamwork, Acceptatie en Respect.

     

In het Topsportcentrum Almere (Pierre de Coubertinlaan 7, 1362 LA Almere) worden van 10.00 tot 12.00 uur clinics  gehouden voor kinderen t/m 12 jaar, rolstoelbasketballers t/m 15 jaar en G-basketballers t/m 15 jaar. Deze clinics staan onder leiding van onder andere Hakim Salem (bondscoach vrouwen), Roel Stuifmeel (STAR-workshopleider) en Sonja Kuijt (Nederlands Team Vrouwen & 3x3). Deelname bedraagt € 7,50 per kind en geeft gratis toegang tot het 3x3 toernooi in de middag.

De STAR-dag wordt georganiseerd in samenwerking met de Johan Cruyff Foundation. Deze foundation ondersteunt de NBB al jaren, waarmee zij jeugdrolstoelbasketbal mogelijk maken (o.a. via de Cruyff Foundation Junior League) en zorgen dat kinderen met een beperking meer plezier halen uit het sporten.

In de middag vindt de vijfde ronde van de Streetball Masters Winter Tour (3x3 basketball) plaats in het topsportcentrum. De deelnemers aan de STAR-clinic kunnen gratis deelnemen aan dit toernooi dat voor hen tot ongeveer 15.00 uur duurt.

Voor de ouders van de deelnemers bieden we tijdens de clinics een gratis mini-workshop van een uur aan, getiteld 'Lang Leve de Sportouder'. Workshopleider Jan van der Werf neemt de ouders mee in het sportplezier van kinderen en de rol die zij hierin kunnen spelen. Uiteraard kunnen de ouders hun kinderen ook aan het werk zien bij de STAR-clinic.

Ook trainers en coaches zijn van harte welkom om nader kennis te maken met de STAR-waarden. Deelnemende kinderen hoeven geen lid te zijn van de NBB. Vriendjes en vriendinnetjes van leden zijn van harte welkom om kennis te komen maken met STAR & basketball.

Kinderen die mee willen doen, kunnen zich inschrijven via dit formulier. Ouders en trainers/coaches kunnen zich aanmelden via simone.van.den.biggelaar@basketball.nl o.v.v. STAR-dag.

Evenementen kalender

Bekijk foto's

De NBB is lidorganisatie van:

FIBA IWBF NOC*NSF