U bevindt zich hier: Jeugd » STAR » Voor verenigingen

Dunkerbasketball voor verenigingen

Ga snel naar:
- Wat is dunkerbasketball?
- Aanbod tijdens schooltijd
- Aanbod na schooltijd en in de vereniging
- Een toernooi organiseren

Wat is dunkerbasketball?
Kinderen willen spelen en successen beleven. Succesbeleving maakt het spelletje leuk. Vaak krijgt degene die technisch het beste de oefening tot uitvoering kan brengen het meeste aandacht. Degene die minder goed is moet meer moeite doen om aandacht te krijgen terwijl deze zich misschien veel beter gedraagt. Maar wordt dit weleens gecomplimenteerd?

Om een ieder meer aandacht te schenken op zijn/haar eigen niveau is het belangrijk in de kennismaking met de sport de nadruk te leggen op het complimenteren van gedrag en eigen vaardigheid. Niet het vergelijken met anderen. Dat doen de deelnemers vanzelf onderling wel.

De Dunker Skills lespakketten bestaat uit ingrediënten om dit mogelijk te maken. Door het drie tegen drie spelletje is er meer balcontact en krijgen de minder technische spelers ook de kans mee te doen. Doel is het belonen van het team/kinderen met het beste STARgedrag en niet degene met de meeste scores.

Aanbod tijdens schooltijd
BInnenkort vindt u hier meer informatie over basketballaanbod tijdens schooltijd.

Aanbod na schooltijd en in de vereniging
BInnenkort vindt u hier meer informatie over basketballaanbod tijdens schooltijd. 

Een toernooi organiseren
Een Dunkertoernooi is de ideale manier om kinderen kennis te laten maken met de vereniging. Het is een leuke afsluiting voor clinics / lessen op basisscholen of in de BSO maar ook binnen de vereniging is een Dunkertoernooi een geweldig evenement.

Evenementen kalender

Bekijk foto's

De NBB is lidorganisatie van:

FIBA IWBF NOC*NSF