U bevindt zich hier: NBB Organisatie » Nieuws » Nieuws 2015 » René Spandauw coach van Nederland VU20

Terug naar overzicht

René Spandauw coach van Nederland VU20

24 mei 2012 13:37:45

René Spandauw zal komende zomer als bondscoach van het Nederlands vrouwenteam U20 fungeren. Spandauw, coach van de Duitse club Saarlouis Royals, doet met Oranje VU20 mee aan het Europees kampioenschap in de A-divisie, dat van 16 t/m 26 augustus in Hongarije wordt gehouden. In het verleden was hij coach van diverse nationale jeugdteams en assistent-coach bij de seniorenploeg.

Nederland VU20 eindigde vorig jaar als tiende bij het Europees kampioenschap in de A-divisie. Spandauw zou in 2011 hoofdcoach van Nederland VU18 zijn, maar moest om persoonlijke redenen afzeggen. Onder zijn vervanger Remy de Wit legde Oranje VU18 beslag op de fraaie vijfde plaats.

Spandauw heeft een schat aan ervaring als vrouwencoach in het basketball op het hoogste niveau. Hij had in Nederland de eredivisieteams van BV Groningen en Celeritas-Donar onder zijn hoede en in de Duitse Bundesliga Freiburg en nu dus Saarlouis. Spandauw, die twee keer kampioen van Duitsland werd met de vrouwen van Saarlouis, was ook Europees scout voor de WNBA-clubs Miami Sol en Charlotte Sting. En hij deed ervaring op in Amerika als assistent-coach bij de universiteiten van Southern Mississippi en St. Josephs (mannen).

De voorbereiding van Oranje VU20 op het EK begint op 18 juni in Amsterdam, waarna stages volgen in Tsjechië, Spanje, België en in Nederland (tegen Turkije). Op 13 augustus reist de selectie af naar Debrecen in Hongarije om daar t/m 26 augustus mee te doen aan het EK. In de eerste ronde (poulefase) speelt Nederland tegen Italië, Polen en Zweden.

De selectie bestaat uit de volgende speelsters: Jamailah Adams (Saarlouis Royals), Zera Butter (CTO Amsterdam), Jill Bettonvil (Ibiza/CTO Amsterdam), Marlou de Kleijn (Ibiza/CTO Amsterdam), Loyce Bettonvil (CTO Amsterdam), Gabriëlle van den Bosch (Lekdetec.nl), Eline Kraaijenoord (STOL-Grasshoppers), Richelle van der Keijl (CTO Amsterdam), Sharon Lammerink (Eurosped Twente), Rowie Jongeling (CTO Amsterdam/Almonte), Maxime Essenstam (CTO Amsterdam), Rianne Hofstraat (USA), Femke Vaandrager (Celeritas-Donar/Groene Uilen), Sonja Kuijt (STOL-Grasshoppers), Liesbeth Visser (Celeritas-Donar/Groene Uilen) en Eline Kasius (Challenge Sports/Binnenland.Rotterdam)

De staf bestaat uit: René Spandauw (coach), Anne Visser (fysiotherapeut) en Joyce Siderius-Bolman (teammanager). De assistent-coach wordt binnenkort bekend gemaakt. Paul Lammers, Tanja Sarenac en Maja Ivanovic zijn de fysieke trainers.

Evenementen kalender

Bekijk foto's

De NBB is lidorganisatie van:

FIBA IWBF NOC*NSF