U bevindt zich hier: NBB Organisatie » Nieuws » Nieuws » Basketball Academy Den Bosch start met U14-talenten

Terug naar overzicht

Basketball Academy Den Bosch start met U14-talenten

20 maart 2017 10:25:00

De New Heroes Basketball Academy Den Bosch, het opleidingsinstituut van de Bossche eredivisieclub, start in het nieuwe seizoen met een nieuwe groep talenten in de leeftijdsklasse de U14. Met wekelijks twee trainingen in de ochtend en vier in de middag worden deze jonge talenten voorbereid op een mogelijke gang naar de top.

De Academy werkt al met jonge basketballers in de leeftijdsklassen U16, U18 en U24 (Dutch Talent League), maar wil nu ook aan de slag met U14-talenten, om hen al vroeg vertrouwd te maken met alles dat er komt kijken bij basketball op een hoog niveau. Daarom biedt het opleidingsprogramma voor deze nieuwe U14-groep naast technische en tactische basketballtrainingen ook trainingen op het vlak van lopen, kracht, core-stability, coördinatie en mentale weerbaarheid. 

In het Rodenborch College in Rosmalen heeft de Basketball Academy Den Bosch een trouwe partner bij het uitvoeren van de programma’s, waarin school en sport hand in hand gaan. De LOOT-school ligt pal naast een van de trainingshallen, De Hazelaar, en op twee minuten lopen van het NS-station Rosmalen. 

Inmiddels is al een aantal spelers vastgelegd voor de nieuwe U14-ploeg van de Academy. Denk ook jij het talent te hebben om aan dit programma deel te kunnen nemen of wil je meer informatie, neem dan contact op met Daan de Heus (ddeheus@badb.nl), hoofd van de Academy, of coördinator Jules Spijkers (jspijkers@badb.nl, 073-6428220 / 06-27551137).

Evenementen kalender

Bekijk foto's

De NBB is lidorganisatie van:

FIBA IWBF NOC*NSF