U bevindt zich hier: NBB Organisatie » Nieuws » Nieuws » Jamy de Kock verruilt Barons voor CTO Amsterdam Vrouwenbasketball

Terug naar overzicht

Jamy de Kock verruilt Barons voor CTO Amsterdam Vrouwenbasketball

20 maart 2017 10:31:00

De nieuwe instroomperiode van het opleidingsprogramma CTO Amsterdam Vrouwenbasketball (seizoen 2017/2018) is van start gegaan. Het full-time programma van CTO Amsterdam en de Nederlandse Basketball Bond, dat wordt gesteund door sportkoepel NOC*NSF, gaat volgend jaar het negende seizoen in en heeft inmiddels bewezen met een gedegen organisatie en professionele begeleiding talenten tot op hoog niveau te kunnen ontwikkelen.

Betrokken specialisten in het CTO-programma en het Nederlands vrouwenbasketball, onder leiding van CTO-hoofdcoach en senioren bondscoach Hakim Salem, hebben net als voorgaande instroomperiodes weer een selectie gemaakt van de ''high potentials' voor de toekomst van het Nederlands vrouwenbasketball. Dit zijn de speelsters waarvan gedacht wordt dat ze onder optimale begeleiding in de toekomst kunnen behoren tot de selectie van het nationale seniorenteam. 

De 15-jarige Jamy de Kock is de vierde instromer voor het aankomende seizoen. De Kock speelt dit seizoen bij Barons Breda VU18-1 en daarnaast met de vrouwen van Waldric speelt in de tweede divisie van de Vrouwen Senioren. Net als Annika van Heukelom, die ook de gelederen van het CTO komt versterken, gaat zij in september starten aan de opleiding Sport en Bewegen op het ROC van Amsterdam.

Ze start dan ook in het Amsterdamse opleidingsprogramma. In de tussentijd zullen de overige stappen in het instroomproces worden afgerond.

Welkom Jamy!

Evenementen kalender

Bekijk foto's

De NBB is lidorganisatie van:

FIBA IWBF NOC*NSF