U bevindt zich hier: NBB Organisatie » Nieuws » Nieuws » Digitale fotojaaroverzicht 2016 van de NBB is uit!

Terug naar overzicht

Digitale fotojaaroverzicht 2016 van de NBB is uit!

20 maart 2017 11:38:00

Foto’s zeggen meer dan woorden. Dat wisten we natuurlijk al lang, maar bij het bekijken van de beelden die voor het digitale fotojaaroverzicht 2016 van de Nederlandse Basketball Bond zijn geselecteerd, begrijp je meteen weer waarom basketball zo’n geweldige sport is. Het geeft een prachtig beeld van de sport in al z’n facetten. Jong, oud, man, vrouw, mensen met een beperking, topsporter, recreant, iedereen basketbalt. Vreugde, verdriet, succes, afscheid, jubilarissen, onderscheidingen, het komt allemaal langs in dit beelddocument.

De NBB kan met een goed gevoel terugkijken op 2016. Het was een jaar waarin geschiedenis is geschreven. Onze 3x3 mannen veroverden bij het
Europees kampioenschap in Roemenië brons, de eerste seniorenmedaille ooit voor een valide nationale ploeg op een groot internationaal toernooi. Most Active Federation wereldwijd in 2015, nu deze medaille, we mogen trots zijn op onze toonaangevende positie in het mondiale 3x3 basketball, die door de FIBA is beloond met het toekennen van de Europese kampioenschappen (2017) en Wereldkampioenschappen 3x3 (2019) aan Amsterdam.

Ook in de zaal waren er mooie successen. Brons voor de rolstoelbasketbalsters bij de Paralympische Spelen in Rio de Janeiro , ook een prestatie om ongelooflijk trots op te zijn, net als op de zevende plek van de mannen, die voor het eerst sinds lange tijd weer deelnamen aan de Spelen.

Het scheelde weinig of de Orange Lions hadden zich voor de tweede keer op rij voor EuroBasket geplaatst. De mannen van Toon van Helfteren en Sam Jones speelden een ongelooflijk goede kwalificatieserie en dan is het jammer dat het net niet lukte. Ook de Orange Angels hebben laten zien dat ze het niveau dat nodig is om naar een EK te kunnen gaan, steeds dichter naderen. Ze speelden hun thuiswedstrijden voor volle tribunes in
Sporthallen Zuid en stuurden topland Kroatië met een nederlaag naar huis.

Maar wat vooral uit dit fotojaaroverzicht spreekt, is de passie waarmee we met elkaar onze prachtige sport beoefenen. Die is niet in woorden te vangen. Die moet je beleven! Veel kijk- en leesplezier.

Francisca Ravestein (Voorzitter)
Frank Berteling (Directeur)

Evenementen kalender

Bekijk foto's

De NBB is lidorganisatie van:

FIBA IWBF NOC*NSF