U bevindt zich hier: NBB Organisatie » Nieuws » Nieuws » Ook Lotte Sant naar het CTO Amsterdam Vrouwenbasketball

Terug naar overzicht

Ook Lotte Sant naar het CTO Amsterdam Vrouwenbasketball

18 april 2017 13:41:00

De nieuwe instroomperiode van het opleidingsprogramma CTO Amsterdam Vrouwenbasketball (seizoen 2017/2018) is van start gegaan. Het full-time programma van CTO Amsterdam en de Nederlandse Basketball Bond, dat wordt gesteund door sportkoepel NOC*NSF, gaat volgend jaar het negende seizoen in en heeft inmiddels bewezen met een gedegen organisatie en professionele begeleiding talenten tot op hoog niveau te kunnen ontwikkelen.

Wederom kan het CTO een talent toevoegen aan de selectie voor het volgende seizoen. De net zestienjarige Lotte Sant zal in september starten in het fulltime opleidingsprogramma. De forward speelt nu bij de Vrouwen U20 van Binnenland en zal later deze maand nog met haar team meestrijden om het landskampioenschap bij (in elk geval) de VU20. Sant zal haar VWO een vervolg geven op het Calandlyceum waar ze start in de vijfde klas. Aangezien de topsporters op het Calandlyceum in de bovenbouw van Havo en VWO bij elkaar in de klas zitten, zal ruim de helft van de klas bestaan uit basketballtalenten.

In september start Sant in het Amsterdamse opleidingsprogramma. In de tussentijd zullen de overige stappen in het instroomproces worden afgerond.

Welkom Lotte!

Evenementen kalender

Bekijk foto's

De NBB is lidorganisatie van:

FIBA IWBF NOC*NSF