U bevindt zich hier: NBB Organisatie » Nieuws » Nieuws » Van Rootselaar ziet rollers progressie boeken bij Easter Tournament

Terug naar overzicht

Van Rootselaar ziet rollers progressie boeken bij Easter Tournament

18 april 2017 14:54:00

Ondanks de laatste plaats bij het sterk bezette internationale Easter Tournament in het Belgische Blankenberge hebben de Nederlandse rolstoelbasketballers afgelopen weekend een hoop progressie geboekt. Het toernooi was een ware vuurdoop voor de nieuwe bondscoach Cees van Rootselaar. Met tegenstanders als Australië (regerend wereldkampioen), Groot-Brittannië (regerend Europees kampioen), Spanje (zilver bij de Paralympics) en Japan (negende bij de Paralympics) was het aanpoten voor de mannen van Oranje. Door het ontbreken van Mustafa Korkmaz en Robin Poggenwisch wegens Europese clubverplichtingen, moesten Van Rootselaar en zijn assistent Mustafa Jebari hun startende vijf gedwongen wijzigen. 

Daardoor kregen jonge spelers als Arie Twigt, Quinten Zantinge en Joost Morsinkhof meer speelminuten en maakte ook Walter Vlaanderen zijn debuut in het nationale team. "De debutanten hebben het goed gedaan. De hele groep gedroeg zich als een team, ondanks de verloren wedstrijden", constateerde Van Rootselaar. "Ik had graag een van de wedstrijden gewonnen, maar het team heeft laten zien dat het potentie heeft, ik ben een tevreden coach."

Marc van de Kuilen sprong er uit in de statistieken, dat viel ook anderen op; Hij werd verkozen in het All Star Team van het toernooi. Met een gemiddelde van 19 punten, 9 rebounds en 5 assists speelde Van de Kuilen een belangrijke rol. Maar ook Mattijs Bellers haalde goede cijfers.    

Uitslagen van Nederland:
NED vs GBR 40-68
NED vs JPN 56-63
AUS vs NED 61-57
ESP vs NED 60-48

Eindstand Easter Tournament
1. Groot-Brittannië
2. Australië
3. Japan
4. Spanje
5. Nederland

Foto's Thomas Huisman Sportfotografie

Evenementen kalender

Bekijk foto's

De NBB is lidorganisatie van:

FIBA IWBF NOC*NSF