U bevindt zich hier: NBB Organisatie » Nieuws » Nieuws » BCM Orli wint 22ste editie Holland Nordic Basketball Tournament

Terug naar overzicht

BCM Orli wint 22ste editie Holland Nordic Basketball Tournament

18 april 2017 21:02:00

De 22ste editie van het Holland Nordic Basketball Tournament heeft in BCM Orli Prostejov een aansprekende winnaar gekregen. De ploeg uit de hoogste Tsjechische klasse versloeg de Tornado Basketball Academy uit Litouwen met 77-62, nadat het in de poulewedstrijden al ongenaakbaar was gebleken.

Thuisploeg Donar leek op een verrassing af te stevenen, maar door het geblesseerd uitvallen van sterkhouders Sjoerd Koopmans en Daan Maring moest het team genoegen nemen met de vierde plaats na verlies tegen de Young Rasta Dragons uit Duitsland. 

De eindstand:
BCM Orli Prostejov (Tsjechië)
Tornado Basketball Academy (Litouwen)
Young Rasta Dragons (Duitsland)
Donar (Nederland)
Myerscough Academy (Groot Brittannië)
Sloboda Tuzla (Bosnië-Herzegovina)
KK Jance (Slovenië)
Groninger Selectie* (Nederland)

Door het op het laatste moment afhaken van Limburg United (België) moest er in allerijl geïmproviseerd worden door de organisatie. Er werd een combinatieteam van talenten samengesteld uit de verenigingen Groene Uilen en Celeritas.

Ook de jeugd- en coachclinics konden zich verheugen in warme belangstelling. Al met al is de organisatie van dit 22e HNBT zeer te spreken over een zeer succesvol en geslaagd evenement.

Evenementen kalender

Bekijk foto's

De NBB is lidorganisatie van:

FIBA IWBF NOC*NSF