U bevindt zich hier: NBB Organisatie » Nieuws » Nieuws » Salem maakt 3x3 selectie vrouwen voor WK in Frankrijk bekend

Terug naar overzicht

Salem maakt 3x3 selectie vrouwen voor WK in Frankrijk bekend

16 mei 2017 20:59:00

Bondscoach Hakim Salem heeft de selectie bekend gemaakt voor de mondiale titelstrijd in het 3x3 basketball bij de vrouwen komende zomer. De vier speelsters die namens Nederland mee gaan doen aan de FIBA 3x3 World Cup 2017 in Nantes (17 t/m 21 juni), zijn Jacobine Klerx, Karin Kuijt, Jill Bettonvil en Loyce Bettonvil.

Klerx maakte als 3x3 basketbalster furore bij het WK in het Chinese Guangzhou afgelopen oktober, waar Nederland beslag legde op de zevende plek. Kuijt, net als de andere drie uitkomend voor Lekdetec.nl, werd dit seizoen uitgeroepen tot MVP van de Vrouwen Basketball League en deed mee aan het 3x3 basketballtoernooi tijdens de European Games in Baku in 2015. De zussen Jill en Loyce Bettonvil zaten in het 3x3 team van de Orange Angels dat deelnam aan het EK-kwalificatietoernooi in 2016. Als reserves zijn Sharon Beld en Rowi Jongeling aangewezen.

Bij het eerste grote toernooi, de FIBA 3x3 2017 World Cup in het Franse Nantes, zijn de Orange Angels ingedeeld bij Oekraïne, Japan, China en Australië in de poule. Hakim Salem hoopt met zijn ploeg hoge ogen te kunnen gooien komende zomer: “We zijn al sinds januari elke maandag aan het trainen met een enthousiaste groep. Dat was essentieel, omdat de VBL dit jaar vrij lang door loopt en we na het seizoen weinig voorbereidingstijd hebben op het WK. Deze meiden kennen elkaar door en door en zijn super gemotiveerd om een goede prestatie neer te zetten in Frankrijk.”

Evenementen kalender

Bekijk foto's

De NBB is lidorganisatie van:

FIBA IWBF NOC*NSF