U bevindt zich hier: NBB Organisatie » Nieuws » Nieuws » Vacature Algemeen Directeur NBB opengesteld

Terug naar overzicht

Vacature Algemeen Directeur NBB opengesteld

17 mei 2017 13:07:00

Algemeen directeur Frank Berteling vertrekt per 1 augustus 2017 bij de Nederlandse Basketball Bond om aan de slag te gaan in het transitieteam NL Sport, een initiatief van sportkoepel NOC*NSF en de aangesloten sportbonden om veranderingen in de sportsector te realiseren die aansluiten bij de veranderende maatschappij. Vanwege Bertelings vertrek is de NBB per 1 augustus op zoek naar iemand voor de functie van Algemeen Directeur. 

Organisatie
De Nederlandse Basketball Bond (NBB) is opgericht op 15 juli 1947 en heeft momenteel zo'n 50.000 leden. Zij spelen basketball voornamelijk in competitieverband bij clubs. Het bestuur van de NBB is verantwoordelijk voor beleidsbepaling en besluitvorming binnen het mandaat van de Algemene Ledenvergadering. Het bestuur wordt hierbij ondersteund door het bondsbureau. Het bureau is verantwoordelijk voor het voorbereiden van en de uitvoering van beleid op het gebied van Topsport, Basketball Ontwikkeling, Opleidingen, Verenigingsondersteuning, 3x3, Wedstrijdzaken en Arbitrage. De NBB behartigt de belangen van de verenigingen onder andere door het uitvoeren van (meerjaren)beleid voor topsport, verenigingsondersteuning (onder andere veilig sportklimaat) te bieden en zorg te dragen voor goed lopende competities.

Het meerjarenbeleidsplan 2017+ is ambitieus en heeft als missie; ” Basketball: iedereen, altijd en overal!”. Een plan gebaseerd op de kernwaarden; passie, teamwork, open en ondernemend. Je herkent het enthousiasme en liefde voor de sport. Het samen verantwoordelijkheid willen dragen met respect en waardering voor de ander. Het helder, eerlijk en transparant communiceren en het ondernemend handelen naar de wensen van alle doelgroepen.

Perfecte voorbeelden hiervan zijn de snelle ontwikkeling van 3x3 basketball: de populaire “pleintjesbasketball” tour georganiseerd onder de naam Streetball Masters.

Het bondsbureau is gevestigd in Nieuwegein, er werken ongeveer 20 medewerkers en er is sinds ongeveer een jaar op onderdelen van bedrijfsvoering verregaande samenwerking met de KNBSB (de Baseball en Softball bond).

Functie
De afgelopen jaren is er door bestuur, directie en medewerkers hard gewerkt aan het tot stand komen van een financieel gezonde organisatie, daarnaast is er een veranderingsproces in gang gezet waarin leden van de bond, de sporters, de vrijwilligers en de verenigingen centraal staan.
De NBB is op weg naar een gezonde en moderne sportbond, de fundamenten zijn gelegd en de eerste resultaten van de nieuwe missie zijn inmiddels zichtbaar maar moeten verder worden uitgebouwd.

De Algemeen Directeur is verantwoordelijk voor het verder door ontwikkelen en het veranderingsproces in goede banen te leiden. Het draagvlak bij bestuurders, leden, bureaumedewerkers en het brede terrein van betrokkenen en vrijwilligers is van groot belang om gewenste verbeteringen te kunnen doorvoeren.

Als Algemeen Directeur is het noodzakelijk te kunnen schakelen tussen verschillende rollen:

 • De inspirerende Directeur die het bondsbureau als team optimaal laat functioneren.
 • De verbinder die alle stakeholders binnen de NBB ruimte, aandacht en vertrouwen geeft.
 • De netwerker die ook buiten de NBB draagvlak genereert en overeenkomsten sluit.
 • Het boegbeeld is. Draagt met verve de nieuwe missie en kernwaarden uit. Uitstraling en daadkracht.

Profiel

 • Je hebt leidinggevende ervaring als eindverantwoordelijke in een commerciële- of maatschappelijke organisatie.
 • Je hebt affiniteit met de sportwereld, uiteraard bij voorkeur met basketball.
 • Je hebt een enthousiasmerende werking op je omgeving en draagt de waarden van de NBB op natuurlijke wijze uit.
 • Je hebt ervaring op het terrein van marketing, communicatie en commercie.
 • Je beschikt over een goede financiële kennis.
 • Je beschikt over academisch werk- en denkniveau.
 • Je hebt ervaring in een bestuurlijke context.
 • Je bent een gedreven en ambitieuze professional.

NBB biedt
Een bijzonder sportieve omgeving waar nog veel te ontwikkelen valt, maar waar ook de ruimte is om veel te leren.
De basketball community, verenigingen, leden, vrijwilligers, medewerkers, liefhebbers zijn trouw en enthousiast. Zij hebben behoefte aan een gepassioneerde aanvoerder en coach die ook zelf het voorbeeld geeft. De arbeidsvoorwaarden zijn prima, CAO sport schaal 14, en zijn overeenstemming met de zwaarte van de functie, rekening houdend met het maatschappelijke karakter van de NBB.

Reageren
Ben je geïnteresseerd en aantoonbaar gekwalificeerd dan verzoeken wij je te reageren voor 1 juni door op ‘Klik hier om te reageren’ te klikken. Inhoudelijke vragen, opmerkingen en/of motivatie graag bij de reactie vermelden. Deze vacature is in behandeling bij Henk van der Velde (K+V Werving en Selectie), partner (06-51 758 677).

Aan kandidaten die worden uitgenodigd door K+V wordt gevraagd vooraf een online persoonlijke profielmeting te maken.

Evenementen kalender

Bekijk foto's

De NBB is lidorganisatie van:

FIBA IWBF NOC*NSF