U bevindt zich hier: NBB Organisatie » Nieuws » Nieuws » 3x3 wereldtop naar Den Haag tijdens Challenger op zaterdag 10 juni

Terug naar overzicht

3x3 wereldtop naar Den Haag tijdens Challenger op zaterdag 10 juni

29 mei 2017 11:48:04

Den Haag krijgt op zaterdag 10 juni de wereldtop van het  razend populaire 3x3 basketball over de vloer als de The Hague 3x3 Challenger wordt afgewerkt. Na de geslaagde editie van 2016 tijdens de Olympic Experience mag de Nederlandse Basketball Bond opnieuw een Challenger in Den Haag organiseren, daarbij ondersteund door Den Haag Topsport en de internationale basketballbond FIBA. Het is de ideale opwarmer voor de FIBA 3x3 Europe Cup later deze zomer in Amsterdam.

De locatie voor het evenement is Plein, waar op 10 juni liefst vier Nederlandse teams in actie komen waaronder Team Amsterdam (dat is de huidige nationale 3x3 selectie) en een team uit Den Haag zelf. 

Zij gaan het opnemen tegen o.a. Team Llubljana, de winnaar van de vorige editie en de FIBA World Tour in 2016. Een andere trekpleister is Novi Sad, de nummer één van de wereld en (als het nationale 3x3 team van basketballgrootmacht Servië) de regerend werelkampioen. De sterspeler van Novi Sad is Dusan Bulut, de nummer één op de individuele world ranking. Deze Bulut moet elke basketballfanaat een keer aan het werk hebben gezien.  De twee teams die de finale halen, verdienen een ticket voor de FIBA World Tour Masters in Lausanne. Op het winnende team ligt bovendien ook nog tienduizend dollar te wachten.


3x3 international Jesper Jobse tijdens The Hague 3x3 Challenger 2016

Kom dus op zaterdag 10 mei naar Den Haag. De toegang is gratis. De Challenger maakt deel uit van Streetball Masters Den Haag, dat op 10 en 11 juni op dezelfde locatie wordt gehouden. Een ideale mogelijkheid om zelf spelen te combineren met het aanschouwen van de 3x3 wereldtop. Meer weten over Streetball Masters Den Haag? Klik hier. 

Blijf op de hoogte via Facebook, twitter en instagram

Evenementen kalender

Bekijk foto's

De NBB is lidorganisatie van:

FIBA IWBF NOC*NSF