U bevindt zich hier: NBB Organisatie » Nieuws » Nieuws » Linda van Schaik kiest ook voor CTO Amsterdam Vrouwenbasketball

Terug naar overzicht

Linda van Schaik kiest ook voor CTO Amsterdam Vrouwenbasketball

7 juni 2017 14:14:00

CTO Amsterdam Vrouwenbasketball mag zich verheugen op de komst van Linda van Schaik. Zij is een van de vele basketballtalenten die heeft gekozen voor het nationale opleidingsprogramma van de Nederlandse Basketball Bond, dat wordt erkend en ondersteund door sportkoepel NOC*NSF.

Het programma gaat beginnen aan het negende seizoen en heeft inmiddels bewezen met een gedegen organisatie en professionele begeleiding Nederlandse toptalenten in het vrouwenbasketball tot een hoog niveau te kunnen ontwikkelen.

Betrokken specialisten in het CTO-programma en het Nederlands vrouwenbasketball, onder leiding van CTO-hoofdcoach en Senioren Bondscoach Hakim Salem, hebben evenals de voorgaande instroomperiodes een selectie gemaakt van de high-potentials voor de toekomst van het Nederlands vrouwenbasketball. Dit zijn de speelsters waarvan de specialisten vinden dat ze onder optimale begeleiding in de toekomst zouden kunnen behoren tot de selectie van het nationale seniorenteam. 

Linda van Schaik is zo'n high-potential. Ze komt over van Rotterdam Basketbal. Van Schaik maakte deel uit van de Orange Angels die in 2016 promotie tot de A-divisie afdwong. Ze kreeg het afgelopen seizoen gemiddeld meer dan twintig minuten speeltijden in haar wedstrijden in de VBL. Van Schaik had een season high van 15 punten tegen Solar systemen-Grasshoppers. Met de VU20-ploeg van Rotterdam Basketbal werd ze dit seizoen bekerkampioen en  tweede in de reguliere competitie van de VU20 Eredivisie. 

Evenementen kalender

Bekijk foto's

De NBB is lidorganisatie van:

FIBA IWBF NOC*NSF