U bevindt zich hier: NBB Organisatie » Nieuws » Nieuws » Orange Angels VU16 komen net tekort tegen Jong Luxemburg

Terug naar overzicht

Orange Angels VU16 komen net tekort tegen Jong Luxemburg

16 juli 2017 00:39:00

De Orange Angels hebben hun tweede duel bij de Dussmann Trophy in het het Luxemburgse Mersch verloren. Nederland kwam zaterdag tegen Jong Luxemburg net tekort. Via de kwartstanden 19-9, 6-18, 11-14 en 20-11 werd het 56-52 voor het gastland. 

De Angels namen het op tegen een Luxemburgse selectie met speelsters die niet meer in de U23-ploeg zitten, maar nog niet klaar zijn voor de seniorenselectie. Ze speelden dus tegen meiden die gemiddeld vijf jaar ouder zijn, maar wel een relatief klein team vormden. 

Nederland begon niet goed. Het baltempo was veel te laag en de Angels hadden moeite om goede aanvallen te spelen tegen de compacte en wisselende verdediging van de Luxemburgse vrouwen. In het tweede kwart slaagde Oranje erin de angel uit het spel van Jong Luxemburg te halen en ging de bal nu wel veel sneller rond in de aanval. Daardoor kwam er ook agressie in de verdediging. De ploeg van Brian Hirman liet in die fase goed basketball zien, resulterend in een sterk tweede kwart dat met 6-18 werd gewonnen. 

In het derde kwart gingen de twee ploegen gelijk op. Nederland slaagde erin de voorsprong nog iets uit te bouwen, maar kwam naarmate de tweede helft vorderde steeds meer in foutenlast. De Angels konden in het laatste kwart niet echt meer aanzetten en verloren daadoor uiteindelijk met vier punten verschil. 

Brian Hirman: “Vandaag hebben we nogal wisselvallig gespeeld. Het verschil tussen het eerste en tweede kwart was er eentje van dag en nacht. Het verlies hebben we voor het grootste deel aan onszelf te wijten, doordat wij veel open ballen misten en te veel steekjes lieten vallen. Zo'n duel is in de voorbereiding naar het Ek bijzonder waardevol."

Evenementen kalender

Bekijk foto's

De NBB is lidorganisatie van:

FIBA IWBF NOC*NSF