U bevindt zich hier: NBB Organisatie » Nieuws » Nieuws » CTO Amsterdam VU20 in eigen huis te sterk voor HSV

Terug naar overzicht

CTO Amsterdam VU20 in eigen huis te sterk voor HSV

11 oktober 2017 13:31:00

CTO Amsterdam Vrouwenbasketball VU20 heeft ook de tweede wedstrijd van het nog prille basketballseizoen gewonnen. De talentenselectie uit Amsterdam was afgelopen zondag 8 met 66-35 te sterk voor HSV uit Haren.

CTO Amsterdam VU20 begon rommelig aan de wedstrijd en liet aanvankelijk te veel missers noteren. Wel pakte de thuisploeg veel aanvallende rebounds, maar verzuimde die extra kansen om te zetten in scores. HSV speelde lekker fel en hield via een mooie scores uit drives gelijke tred in het eerste kwart: 14-13.

In tweede kwart was CTO te veel aan het zoeken in de aanval. Dat leidde tot  meerdere turnovers waaruit Haren kon scoren. Daardoor ging de talentenselectie met slechts een kleine voorsprong (26-22) de rust in. 

De tweede helft gaf een heel ander beeld te zien. CTO Amsterdam VU20 begon het derde kwart met een goed uitgevoerde full court defense en was stukken agressiever in de rebound en de aanval. De Amsterdamse ploeg maakte meer gebruik van het lengteoverwicht en liep daardoor al snel uit naar een voorsprong van veertien punten. Toch verzuimde het CTO door te drukken en stelde zo HSV in de gelegenheid om ook te blijven scoren en bij te blijven: 41-29 na het derde kwart.

Pas in het vierde kwart (25-6) nam CTO Amsterdam Vrouwenbasketball echt afstand en stond er uiteindelijk toch een forse score van 66-35 op het bord. Floor Toonders was met 15 punten topscorer, gevolgd door Katoo Koenen met 11.

Evenementen kalender

Bekijk foto's

De NBB is lidorganisatie van:

FIBA IWBF NOC*NSF