U bevindt zich hier: NBB Organisatie » Nieuws » Nieuws » Orange Lions starten Kitakyushu Cup met verlies tegen Canada

Terug naar overzicht

Orange Lions starten Kitakyushu Cup met verlies tegen Canada

10 november 2017 12:10:00

De Nederlandse rolstoelbasketallers hebben tijdens de Kitakyushu Cup in Japan vandaag hun meerdere moeten erkennen in Canada. Een dag eerder werd nog gewonnen van clubteam Tokyo Fighters, hetgeen de Orange Lions vertrouwen gaf. Tegen Canada creëerde Nederland veel kansen, maar bleef het schotpercentage onder de maat. “We krijgen veel kansen, maar zullen zorgvuldiger met balbezit om moeten gaan om dit soort wedstrijden te kunnen winnen", oordeelt aldus bondscoach Cees van Rootselaar. Het werd 44-48.   

Nederland startte sterk en plaatste een 12-2 run in het eerste kwart. Helaas kwamen de Lions daarna snel in foutenlast. Aanvallend konden centers Mattijs Bellers en Gijs Even wel gemakkelijk onder de ring worden aangespeeld en vielen de afstandschoten van Anton de Rooij van buiten. Verdedigende ontstond er frustratie en dit kon niet worden omgezet in fanatisme en goede beslissingen. Canada zette een felle full court press neer en dwong daarmee vervolgens veel balbezit af. Het duurde even voor de draad weer opgepakt werd. Van Rootselaar wisselde flink door in de eerste twee kwarten. Nederland ging de rust in met een 20-23 achterstand, maar in foutenbalans stond Nederland er niet best voor met zeventien fouten tegen slechts twee bij de Canadezen. 

In het derde kwart stond er een ander Nederland. De organisatie in de verdediging was terug. Nederland bleef wel moeite houden met de press van de tegenstander. Teveel balverlies zorgde ervoor dat er steeds tegen een achterstand van zes punten aangekeken werd. In de slotfase bleef het verschil minimaal, maar door een gemiste Nederlandse lay-up en balverlies kon het gat niet gedicht worden.

Morgen om 11.00 uur Japanse tijd staat Nederland-Japan op het programma.

Statistieken Nederland: 
Anton de Rooij 11 punten, Robin Poggenwisch 6 punten, 14 rebounds en 15 assists, Mendel op de Orth12 punten en Mattijs Bellers 8 punten, 12 rebounds.

Evenementen kalender

Bekijk foto's

De NBB is lidorganisatie van:

FIBA IWBF NOC*NSF