U bevindt zich hier: NBB Organisatie » Nieuws » Nieuws » Oervrijwilliger Jaap de Goede onderscheiden met Bondsspeld

Terug naar overzicht

Oervrijwilliger Jaap de Goede onderscheiden met Bondsspeld

10 november 2017 15:14:00

Jaap de Goede is onderscheiden met de Bondsspeld van de Nederlandse Basketball Bond. De oervrijwilliger kreeg de onderscheiding zaterdagavond in de rust van het EK-kwalificatieduel tussen de Orange Angels en Oekraïne opgespeld door bestuurslid Fred van Urk, gevolgd door een welverdiende staand ovatie van publiek, speelsters en staf van de Angels.

Jaap de Goede is sinds jaar en dag een fantastische vrijwilliger voor de NBB. De Goede heeft in zijn lange carrière in het basketball talloze malen als verzorger de nationale mannen- en vrouwenteams begeleid in de aanloop naar de diverse grote toernooien. Daarnaast heeft hij ontelbare keren de tegenstanders van Oranje ontvangen en begeleid gedurende hun verblijf in Nederland. De Goede is als vrijwilliger ook nauw betrokken geweest bij het wereldkampioenschap rolstoelbasketbal in Amsterdam in 2006 en het wereldkampioenschap vrouwen U17 in Amsterdam in 2012. 

De laatste  jaren verzorgt Jaap de Goede wekelijks de was in Sporthallen Zuid voor de speelsters van het talentenprogramma CTO Amsterdam Vrouwenbasketball en alle vrouwenteams van Oranje. Hij doet dit met veel overgave en plezier. Nooit zal de Goede de CTO-speelsters en de Orange Angels laten zitten. Niets is hem te veel.

Jaap de Goede is onlangs 75 jaar geworden en denkt nog lang niet aan ophouden. Hij zegt door te willen gaan totdat hij er bij wijzen van spreken bij neervalt. Dit alles is reden voor het bestuur om deze rasvrijwilliger te onderscheiden met de Bondsspeld. 

Evenementen kalender

Bekijk foto's

De NBB is lidorganisatie van:

FIBA IWBF NOC*NSF