U bevindt zich hier: NBB Organisatie » Nieuws » Nieuws » NBB verhuist met KNBSB naar nieuwe vestiging in Nieuwegein

Terug naar overzicht

NBB verhuist met KNBSB naar nieuwe vestiging in Nieuwegein

13 november 2017 10:56:00

Voor de Nederlandse Basketball Bond en de Koninklijke Nederlandse Baseball en Softball Bond breekt een nieuw tijdperk aan. Na elf jaar in Huis van de Sport in Nieuwegein te hebben gezeten met twaalf andere sportbonden, vestigen de NBB en de KNBSB, die de laatste jaren intensief samenwerken, zich met ingang van maandag 20 november a.s. in een nieuw onderkomen in Nieuwegein.

Ze doen dat samen met nog vijf andere bonden: de Koninklijke Nederlandse Cricket Bond (KNCB), de Nederlandse Tafeltennis Bond (NTTB), de Nederlandse Jeu de Boules Bond (NJBB), de Koninklijke Nederlandse Algemene Schermbond (KNAS) en Badminton Nederland. De overige bonden hebben elders nieuwe huisvesting gevonden.

Het Huis van de Sport werd geopend in 2006, door toenmalig kroonprins Willem-Alexander. Huisvesting onder één dak moest ervoor zorgen dat bonden efficiënter gingen werken en van elkaar konden profiteren. Elk met een eigen voordeur, maar met een gezamenlijke receptie, personeelszaken, postkamer, vergaderzalen en bedrijfsrestaurant. Kostenbesparing was een van de belangrijkste doelen.

De bonden verlaten het Huis van de Sport, omdat het huurcontract afloopt en het merendeel van de bondsorganisaties vindt dat het pand in Nieuwegein niet meer voldoet aan de huidige eisen. Het Huis van de Sport wordt per 17 november gesloten en verbouwd tot appartementencomplex. 

In het nieuwe pand aan de Kelvinbaan 48 in Nieuwegein zullen de NBB, de KNBSB en de vijf andere bonden samen de eerste verdieping betrekken. Die krijgt wat inrichting betreft een meer open karakter dan in het Huis van de Sport het geval was, waardoor de bonden meer met elkaar zullen optrekken. 

In de periode rondom de verhuizing zullen de bondsbureaus van de NBB en de KNBSB minder goed bereikbaar zijn. 

Dit zijn de nieuwe adresgegevens per 20 november 2017:

Bezoekadres
Nederlandse Basketball Bond
Kelvinbaan 48
3439MT, Nieuwegein

Postadres
Postbus 2650
3430 GB, Nieuwegein

Telefoon
030 - 20 20 120

Evenementen kalender

Bekijk foto's

De NBB is lidorganisatie van:

FIBA IWBF NOC*NSF