U bevindt zich hier: NBB Organisatie » Nieuws » Nieuws » Sterke optredens CTO-talenten in Landsmeer en Apeldoorn

Terug naar overzicht

Sterke optredens CTO-talenten in Landsmeer en Apeldoorn

6 december 2017 19:32:00

Verlies en winst voor de teams van CTO Amsterdam Vrouwenbasketbal afgelopen weekeinde. Het CTO-team in de Vrouwen Basketball League speelde zaterdagavond een overwegend goede wedstrijd bij Loon Lions, al ging het duel in Landsmeer uiteindelijk wel met 73-61 verloren. De CTO-talenten in de eredivisie voor VU20-teams boekten zondag een goede uitoverwinning bij KEUS/Royal Eagles in Apeldoorn en bezorgden daarmee de koploper uit Apeldoorn de eerste nederlaag van het seizoen. Zelf klom CTO Amsterdam naar de derde plek op de ranglijst.

Loon Lions - CTO Amsterdam 73-61
Coach Molly McDowell zag goede momenten van haar team in het uitduel bij Loon Lions. "De eerste helft hebben we goed gespeeld en hard gewerkt. We stonden bij rust ook maar één punt achter. Maar in het derde kwart hadden we een periode waarin alles fout ging, zowel aanvallend als verdedigend, en van drie voor gingen we naar negen achter in drie minuten tijd. Dat konden we niet meer repareren."

Toch ziet McDowell elke week vooruitgang. "Dat zie ik aan het vertrouwen waar ze mee spelen en aan dat ze veel harder wereken in het veld dan twee maanden geleden. We hebben meer goede dan slechte momenten in een wedstrijd, maar nog steeds een periode waarin dan alles ineens fout gaat. Kijk, er mag best iets fout gaan, maar niet alles tegelijk. We moeten nu die horde van winnen een keer nemen. Niet dat het om winst of verlies draait, maar ik merk wel aan de speelsters dat het goed zou zijn als ze een keer het zoet van de overwinning smaken. Dat al het harde werk zich uitbetaalt in een zege."

De eerste mogelijkheid om de eerste zege van het seizoen te pakken is komende zaterdag 9 december, als CTO Amsterdam Vrouwenbasketball op bezoek gaat bij Amazone Utrecht Basketball. Het duel in sporthal Lunetten in Utrecht begint om 20.30 uur.

KEUS/Royal Eagles VU20 - CTO Amsterdam VU20 48-65
Het CTO begon goed, speelde onder leiding van Fleur Bastiaansen met veel druk op de bal en kwam meteen met 2-8 voor. Marleen Peek bracht de Eagles weer langszij en het werd zelfs 19-10, omdat de CTO-talenten veel moeite hadden met de zone en de zonepress van de thuisploeg. Het verschil van negen bleef in het tweede kwart op het scorebord (31-22 bij rust), maar in het derde kwart zag het CTO de achterstand oplopen naar veertien punten. Dat werd veroorzaakt door de verkeerde keuzes in de aanval, een aantal gemiste lay-ups en veel persoonlijke fouten aan CTO-kant die tot vrije worpen voor de Eagles leidden. 

In de zesde minuut van het derde kwart wees bij 40-26 niets erop dat CTO Amsterdam de wedstrijd nog zou gaan winnen. Maar dat gebeurde wel. Ondanks de foutenlast koos coach Chris van Kampen ervoor zijn speelsters veel druk te laten zetten en dat pakte goed uit. De fullcourt press deed zijn werk. Een 0-16 run (met o.a. twee driepunters van Maaike van Zeijl) zorgde ervoor dat de score na dertig minuten weer volledig in evenwicht was: 42-42. In het vierde kwart ging het CTO op dezelfde manier door en hield het momentum vast. De Eagles wisten zich geen raad met het agressieve spel van de bezoeksters en bij 48-65 was de lijdensweg ten einde.

Topscorer bij het CTO was Katoo Koenen met 15 punten, gevolgd door Maaike van Zeijl met 10. Van Kampen was blij met de zege: "Dit is echt een teamoverwinning, er zit veel vechtlust in deze groep." Vrijdag 8 december a.s. speelt de VU20-ploeg van het CTO uit bij hekkesluiter Lokomotief in Rijswijk.

Evenementen kalender

Bekijk foto's

De NBB is lidorganisatie van:

FIBA IWBF NOC*NSF