U bevindt zich hier: NBB Organisatie » Nieuws » Nieuws » Orange Angels VU20 starten toernooi in Luxemburg met winst

Terug naar overzicht

Orange Angels VU20 starten toernooi in Luxemburg met winst

29 december 2017 13:48:00

De Orange Angels VU20 sluiten 2017 af met deelname aan een internationaal toernooi in Luxemburg. De jonge Nederlandse basketbalsters doen dezer dagen mee aan het Baskettournéier zu Contern, een drielandentoernooi waar behalve gastland Luxemburg ook het seniorenteam van IJsland van de partij is. De Angels wonnen donderdag hun eerste duel met 78-53 van IJsland, met Marleen Peek (22 punten) als topscorer. Zaterdag spelen ze nog tegen Luxemburg.

Voor de Orange Angels VU20 is het toernooi een goede manier om met een deel van de toekomstige U20-selectie alvast te oefenen tegen fysiek sterkere tegenstanders. De selectie van bondscoach Hakim Salem bestaat uit een groot aantal U20-speelsters aangevuld met een aantal U18 Angels. De twaalf speelsters die in Luxemburg meedoen, zijn: Epiphany Etienne, Ilse Kuijt, Noor Driessen, Lindsay Pengel, Julia Jorritsma, Noëlle Droste, Mia Hordijk, Yfke Hoek, Laura Westerik, Katoo Koenen, Zoë Slagter en Marleen Peek. Salem wordt geassisteerd door Thijs Volmer en fysiotherapeute Sanne Smid.

Salem en assistent-coach Volmer zagen Nederland tegen de senioren van IJsland donderdag een goede wedstrijd spelen. De Angels pakten tien rebounds meer (43 om 33) en waren uiterst effectief op de vrije worplijn (20 uit 24 raak). Salem: "Het was fijn om te zien dat onze jonkies met het soms harde spel van IJsland mee konden komen." 

Evenementen kalender

Bekijk foto's

De NBB is lidorganisatie van:

FIBA IWBF NOC*NSF