U bevindt zich hier: NBB Organisatie » Nieuws » Nieuws » Orange Angels VU20 sluiten 2017 af met toernooiwinst

Terug naar overzicht

Orange Angels VU20 sluiten 2017 af met toernooiwinst

30 december 2017 13:05:00

De Orange Angels VU20 hebben het Baskettournéier zu Contern in Luxemburg op hun naam gschreven. Na de 78-53 zege van donderdag op de senioren van IJsland won Nederland zaterdag ook de tweede wedstrijd van het internationale drielandentoernooi. Met 68-41 werd het seniorenteam van gastland Luxemburg overtuigend aan de kant geschoven door de jonge Angels, die het toernooi vooral gebruikten om te oefenen tegen fysiek sterkere tegenstanders.

Bij rust leidde Oranje al met 16-29. Die marge van dertien punten werd via 26-46 aan het einde van het derde kwart uitgebreid naar 27 punten na vier veertig minuten basketball. De Angels hielden Luxemburg op een schotpercentage van 27,8 en forceerden 21 turnovers bij de tegenpartij. Zelf leed Nederland maar acht keer balverlies, pakte het negen rebounds meer (49 om 40) en schoot net als tegen IJsland met scherp op de vrije worplijn (16 uit 19 raak). Noor Driessen en Laura Westerik waren beide goed voor 15 punten namens de Angels.

Bondscoach Hakim Salem toonde zich vooral tevreden over de verdedigende intensiteit van de Angels. "In de aanval hadden we moeite met de verschillende verdedigingsvormen die Luxemburg speelde. We hadden een fase met slordigheden, waardoor we veel kansen misten om verder uit te lopen. De defense wint het toernooi voor ons. Een prima afsluiting van 2017 voor deze groep, die de hele basketbalgemeenschap een sportief 2018 toewenst."

Evenementen kalender

Bekijk foto's

De NBB is lidorganisatie van:

FIBA IWBF NOC*NSF