U bevindt zich hier: NBB Organisatie » Nieuws » Nieuws » Deelnemende teams aan Final Four in VBL zijn bekend

Terug naar overzicht

Deelnemende teams aan Final Four in VBL zijn bekend

14 januari 2018 12:18:00

De vier teams die op vrijdag 19 en zaterdag 20 januari aan de Final Four in Katwijk mee zullen doen, zijn bekend. Naast het organiserende Solar-systemen Grasshoppers hebben ook Lekdetec.nl, Dozy BV Den Helder en Renes/Binnenland zich geplaatst.

Lekdetec.nl won zaterdagavond met 92-76 van CTO Amsterdam Vrouwenbasketball, Dozy BV Den Helder liet weinig heel van Loon Lions. De 81-53 nederlaag die de Lions in Den Helder leden, leidde ertoe dat de club uit Landsmeer geen aanspraak meer kan maken op deelname aan de Final Four, ook al heeft het dinsdag nog een inhaalduel te goed.

Dat geldt ook KEUS/Royal Eagles, de tegenstander van dinsdag. De Eagles trokken zaterdag in Barendrecht met 79-66 aan het kortste eind tegen Renes/Binnenland. Net als Loon Lions staan de Royal Eagles nu vier punten achter op Grasshoppers en Binnenland, een verschil dat niet meer is te overbruggen. Grasshoppers gebruikte de wedstrijd zaterdag tegen Amazone Utrecht Basketball als opwarmertje voor de Final Four en stuurde de Utrechte formatie met een dikke 98-39 nederlaag huiswaarts.

Vorig jaar werd de Final Four (2016) op overtuigende wijze gewonnen door Lekdetec.nl. De club uit Bemmel versloeg toen in de finale Loon Lions met 65-47.

De editie van 2017 wordt afgewerkt in sporthal Cleyn Duin in Katwijk. Vrijdagavond 19 januari staan de halve finales op het programma. Lekdetec.nl en Renes/Binnenland treden om 19.00 uur als eerste aan. Daarna zijn om 21.15 uur Dozy BV Den Helder en Solar-systemen Grasshoppers aan de beurt. De finale is zaterdagavond om 20.30 uur.

Na de Final Four 2017 wordt de Vrouwen Basketball League opgesplitst in de Elite A met de bovenste vier teams (Lekdetec.nl, Dozy BV Den Helder, Solar-systemen Grasshoppers en Renes/Binnenland) en de Elite B met de onderste vier teams (KEUS/Royal Eagles, Loon Lions, Amazone en CTO Amsterdam). De bovenste twee teams in de Elite B spelen voor een play-offticket. De teams in de Elite A zijn al zeker van deelname aan die play-offs, maar de eerste twee op de ranglijst zijn in de eerste ronde vrij.

Evenementen kalender

Bekijk foto's

De NBB is lidorganisatie van:

FIBA IWBF NOC*NSF