U bevindt zich hier: NBB Organisatie » Nieuws » Nieuws » New Heroes even aan kop in Dutch Basketball League

Terug naar overzicht

New Heroes even aan kop in Dutch Basketball League

14 april 2018 09:41:00

New Heroes Basketball Den Bosch heeft zich heel even koploper mogen noemen in de Dutch Basketball League. De Bosschenaren gingen zelf zaterdagavond over de grens van honderd punten heen in de 114-86 overwinning op Forward Lease Rotterdam, terwijl Donar in eigen huis toch wel verrassend van verloor van Zorg en Zekerheid Leiden met 103-112

Een dag later herstelde Donar de rangorde al weer door uit bij Aris Leeuwarden te winnen. De baskets leken aanvankelijk wel dichtgespijkerd in het Kalverdijkje. Aris en Donar maakten in het tweede kwart (7-7) samen 14 punten. Na rust (24-22) kreeg de wedstrijd een compleet ander beeld en won Donar toch nog royaal met 46-70.

Voor Zorg en Zekerheid Leiden was de zege op Donar belangrijk in de strijd om de derde plek en mogelijk ook nog de tweede plaats, die recht geeft op een bye in de eerste ronde van de play-offs. De Leidenaren hebben behalve van New Heroes ook concurrentie van Landstede Basketbal. Dat speelde zondag thuis tegen Basketball Academy Limburg. De Limburgers boden een helft lang goed partij in Zwolle, maar Landstede gaf na de rust meer gas en liep door naar een eenvoudige 88-65 zege.

Ga voor de uitgebreide wedstrijdverslagen naar www.basketballleague.nl.

Evenementen kalender

Bekijk foto's

De NBB is lidorganisatie van:

FIBA IWBF NOC*NSF