U bevindt zich hier: NBB Organisatie » Nieuws » Nieuws » Zorg en Zekerheid Leiden verovert NBB Beker Mannen U18

Terug naar overzicht

Zorg en Zekerheid Leiden verovert NBB Beker Mannen U18

15 april 2018 16:10:00

Zorg en Zekerheid Leiden MU18 heeft zondagmiddag in Sportcentrum Oudenrijn in Utrecht de NBB Beker veroverd. Dat deden de Leidenaren door in de finale met 75-70 te winnen van Basketball Academie Limburg.

Basketball Academie Limburg (BAL) begon aan deze finale mer drie spelers die regelmatig met het eerste team van de club in de Dutch Basketball League meespelen. De Limburgse ploeg startte aggressief, vooral in de verdediging, en leidde al snel met 1-7. Naarmate het eerste kwart vorderde kwam Zorg en Zekerheid Leiden beter in de wedstrijd, waardoor het gat niet groter werd en er na de eerste tien minuten 11-17 op het scorebord stond.

Die lijn trok de Leidse ploeg door in het tweede kwart. Bij 18-17 had ZZ Leiden z'n eerste voorsprong te pakken, maar het was toch weer BAL dat bij de rust leidde met 32-35. Na ruim twee minuten spelen in het derde kwart kwam Leiden opnieuw voor bij 38-37. Een hele verre driepunter van Jamayro de Windt aan het eind van het kwart zorgde voor een 47-47 score na dertig minuten spelen.

Het vierde kwart was zinderend spannnend. Zorg en Zekerheid Leiden kwam na een score, gevolgd door een gemiste vrije worp en een score in de rebound met 59-52 voor. Bij 66-58 en nog vijf minuten spelen was het verschil zelfs even acht punten. BAL verkleinde de achterstand met drie rake vrije worpen naar 66-61 en na een snelle Limburgse fastbreak, plus twee rake vrije worpen van Roel van Overbeek, was de marge nog maar een puntje: 68-67. BAL deed er alles aan om weer op voorsprong te komen, maar ZZ Leiden besliste het duel in de slotafse op de vrije worplijn en kon bij 70-75 na veertig minuten basketball feest gaan vieren.

Evenementen kalender

Bekijk foto's

De NBB is lidorganisatie van:

FIBA IWBF NOC*NSF