U bevindt zich hier: NBB Organisatie » Nieuws » Nieuws » Rolstoelbasketballers Only Friends prolongeren NBB Beker

Terug naar overzicht

Rolstoelbasketballers Only Friends prolongeren NBB Beker

15 april 2018 16:57:00

De rolstoelbasketballers van Only Friends uit Amsterdam hebben net als in 2017 de NBB Beker weten te bemachtigen. In Sportcentrum Oudenrijn in Utrecht waren de Amsterdammers zondagmiddag met 44-33 te sterk voor SC-Antilope

De bekerfinale in het rolstoelbasketbal kwam moeizaam op gang. Aan beide kanten werd aanvankelijk veel gemist, wat resulteerde in een 15-6 score in het voordeel van Only Friends aan het einde van het eerste kwart. Ook in de beginfase van het tweede kwart wilde het scoren nog niet vlotten. Het was Arie Twigt die met vijf punten op rij de Amsterdamse formatie op een 21-9 voorsprong zette, waarna een Utrechtse driepunter in de zoemer het verschil op zeven punten bracht bij de rust: 21-14.

In het derde kwart kwamen de scores een stuk makkelijker aan beide kanten. Only Friends slaagde erin langzaam maar zeker uit te lopen naar een marge van veertien punen (37-23). Toch gaf Anilope zich nog niet gewonnen. In het vierde knokte de Utrechtse formatie zich terug naar 39-29, maar dicherbij kwam het niet. Bij 44-33 was de nationale beker in het rolstoelbasketbal opnieuw voor Only Friends.

Evenementen kalender

Bekijk foto's

De NBB is lidorganisatie van:

FIBA IWBF NOC*NSF