U bevindt zich hier: NBB Organisatie » Nieuws » Nieuws » Kick-off alle selecties Orange Angels zondag 27 mei a.s.

Terug naar overzicht

Kick-off alle selecties Orange Angels zondag 27 mei a.s.

22 mei 2018 13:04:00

Er komen weer drukke tijden voor de Orange Angels. Voor de (valide) jeugdselecties staat de komende zomer in het teken van de jeugd EK's in de A-divisie (VU20 en VU16) en B-divisie (VU18). De Orange Angels 3x3 zijn al eerder aan de beurt, want zij doen van 8 t/m 12 juni mee aan de FIBA World Cup 3x3 in Manilla op de Filippijnen.

Om de drukke basketbalzomer af te trappen komen alle selecties van de Orange Angels zondag 27 mei a.s. bij elkaar voor de traditionele kick-off. Die wordt dit keer gehouden in het centraal gelegen Sportcentrum Oudenrijn aan de Europaweg in Vleuten-De Meern. Ook alle technische staven zijn van de partij.

Om 10.00 uur opent Hakim Salem, bondscoach van de vrouwen senioren en de 3x3 selectie, samen met Technisch Directeur Krijn de Schutter de kick-off. Daarna wordt er van 10.30 tot 18.00 om beurten getraind. Tussendoor zijn er diverse workshops voor de speelsters. Sander van der Holst geeft een workshop over matchfixing, Wendy Schootmeijer over doping en Sarai Pannekoek over voeding. De dag wordt afgesloten om 18.00 uur met een scrimmage wedstrijd tussen de Orange Angels en de Orange Angels VU20.

Een dag later (maandag 28 mei) reist een samengestelde selectie van de Orange Angels (5x5 en 3x3) meteen af maar Portugal voor een trainingsstage. De 3x3 selectie bekleedt daarna nog een stage in Frankrijk en vertrekt van daaruit naar de Filippijnen voor het WK.

Overigens gaan Orange Angels Chatilla van Grinsven, Natalie van den Adel, Jill Bettonvil en Janine Guijt eerst naar China om daar een 3x3 toernooi te spelen en zo ervaring op te bouwen. Dit viertal is niet bij de kick-off en sluit in Portugal weer aan.

Bondscoach Hakim Salem is blij dat de kick-off van de Orange Angels inmiddels een vaste plek in het programma heeft gekregen. "De traditionele start van onze zomer is een plek waar de jongste Angels kriskras door de senioren Angels lopen. Er worden  veel ervaringen uitgewisseld en de oudere Orange Angels assisteren bij trainingen van de jeugd. Dat is mooi om te zien en waardevol."

Evenementen kalender

Bekijk foto's

De NBB is lidorganisatie van:

FIBA IWBF NOC*NSF