U bevindt zich hier: NBB Organisatie » Nieuws » Nieuws » 3x3 The Hague Challenger op Boulevard van Scheveningen

Terug naar overzicht

3x3 The Hague Challenger op Boulevard van Scheveningen

24 mei 2018 15:48:00

LET OP: Zowel Streetball Masters Den Haag als The Hague 3x3 Challenger worden op zaterdag 2 juni in Sportcampus Zuiderpark gespeeld

Adres: Meester P. Droogleever Fortuynweg 22, 2533 SR Den Haag

Klik hier voor het wedstrijdschema van Streetball Masters
Klik hier voor het wedstrijdschema van The Hague 3x3 Challenger
Klik hier voor de livestream van The Hague 3x3 Challenger

De Boulevard van Scheveningen vormt op zaterdag 2 en zondag 3 juni het decor voor een groot internationaal 3x3 basketbaltoernooi: de The Hague 3x3 Challenger 2018. Zestien Elite 3x3 teams uit gerenommeerde basketballanden als de Verenigde Staten van Amerika, Italië, Argentinië, Servië en natuurlijk Nederland zelf strijden dan om tickets voor de finale van de World Tour in Praag, plus 20.000 euro aan prijzengeld.

Nederland wordt bij de The Hague 3x3 Challenger o.a. vertegenwoordigd door topteams Team Amsterdam en Team The Hague. Nederland vervult al jaren een toonaangevende rol in het razendsnel populair wordende 3x3 basketball, dat inmiddels al een olympische status heeft en bij de komende Spelen in 2020 in Tokyo op het programma staat. Afgelopen jaar wonnen de Orange Lions en de Orange Angels (senioren en jeugd) liefst drie zilveren en één bronzen medaille bij WK’s en EK’s. De Streetball Masters Tour van de Nederlandse Basketball Bond geldt als de grootste 3x3 tour van Europa.

Beide dagen wordt er gespeeld van 12.00 tot 19.00 uur. De velden worden speciaal voor de 3x3 basketball activiteiten opgebouwd op de Boulevard van Scheveningen ter hoogte van de Keizerstraat. Naast de Challenger staan er op vrijdag 1 juni ook een 3x3 toernooi voor de middelbare scholen uit Den Haag en op zaterdag en zondag een ronde van Streeball Masters 2017/2018 op het programma. De toegang is het gehele weekend gratis.

Evenementen kalender

Bekijk foto's

De NBB is lidorganisatie van:

FIBA IWBF NOC*NSF