U bevindt zich hier: NBB Organisatie » Nieuws » Nieuws » Toon van den Biggelaar onderscheiden met Bondsspeld

Terug naar overzicht

Toon van den Biggelaar onderscheiden met Bondsspeld

28 mei 2018 10:02:00


Toon van den Biggelaar kreeg de Bondsspeld uit handen van Miriam Breedveld van de NBB. Rechts op de foto zijn echtgenote Ineke.

Toon van den Biggelaar is onderscheiden met de Bondsspeld van de Nederlandse Basketball Bond. Hij ontving de speld en bijbehorende oorkonde afgelopen zaterdag tijdens het All Star Gala in afdeling Zuid voor zijn verdiensten voor het Nederlandse basketball.

Van den Biggelaar is decennia lang bestuurslid geweest in Rayon Zuid van NBB, en daarna bij de integratie lid geworden van de afdelingscommissie, tot 2016. Daarnaast is hij heel wat jaren voorzitter geweest van de Scheidsrechterscommissie, de huidige werkgroep Arbitrage.

Tijdens het integratieproject heeft Toon van den Biggelaar een flinke bijdrage geleverd aan het nieuwe handboek arbitrage en heeft hij, als vertegenwoordiger van Rayon/afdeling Zuid, actief geparticipeerd in overleggen met de werkgroep Arbitrage/BSC en de rayons/afdelingen.

Daarnaast heeft hij zich bezig gehouden - en doet dat nog steeds met veel plezier - met alles wat te maken heeft met arbitrage. Al jarenlang zet Van den Biggelaar zich in als spelregeldocent. Hij heeft heel veel scheidsrechterscursussen georganiseerd, jong talenten opgeleid, nieuwe talenten gespot en tal van scheidsrechters beoordeeld. Tot op vandaag vervult hij met veel enthousiasme de rol van inplanner en herplanner binnen afdeling Zuid.

Evenementen kalender

Bekijk foto's

De NBB is lidorganisatie van:

FIBA IWBF NOC*NSF