U bevindt zich hier: NBB Organisatie » Nieuws » Nieuws » Crackerjacks in de race voor titel Vereniging van het Jaar

Terug naar overzicht

Crackerjacks in de race voor titel Vereniging van het Jaar

28 mei 2018 11:02:00

Basketbalvereniging Crackerjacks was al Vereniging van het Jaar in Amersfoort in 2017. Nu is Crackerjacks ook nog eens Vereniging van het jaar van de Provincie Utrecht in de categorie Sport geworden. En daarmee is de Amersfoortse basketbalclub ook nog in de race om gekozen te worden tot Vereniging van het Jaar in Nederland in 2018. Twee andere basketbalverenigingen, Pigeons (Duiven) en Grasshoppers (Katwijk) vielen ook in de prijzen door in hun eigen gemeente de meeste stemmen te veroveren.

Enorm trots zijn ze, bij Crackerjacks. Crackerjacks staat met ruim vierhonderd leden inmiddels in de top tien van grootste basketbalverenigingen van Nederland. En groeit ieder jaar nog steeds. Crackerjacks on wheels, de minder valide basketballers, voelt zich verreenzelvigd met Crackerjacks. De club levert eredivisiespelers af, waarvan Leon Williams een van de bekendste voorbeelden is. Crackerjacks mannen onder 18 speelt mee op het hoogste landelijke niveau (eredivisie), het eerste team van mannen onder 20 jaar gaan opnieuw spelen op landelijk (divisie) niveau. Het gecombineerde vrouwenteam van Crackerjacks en Shooters uit Bunschoten speelde afgelopen seizoen de sterren van de hemel in de hoogste landelijke poule voor vrouwen onder U18.

'Basketball verbindt'
De populariteit van basketball neemt toe. Niet in de laatste plaats omdat de 3x3 variant een Olympische sport wordt in 2020. Martin Ho Suie Sang, manager basketbalontwikkeling van de Nederlandse Basketball Bond: "Het is geweldig dat Crackerjacks uit Amersfoort provinciewinnaar is geworden. De stad Amersfoort en de basketbalvereniging investeren samen in sporten op zowel breedte- als topsportniveau. De NBB ondersteunt dit van harte. Ook de populaire urban variant 3x3 basketball wordt nu omarmd, waardoor er op 2 twee pleinen in de stad de hele zomer lang elke dinsdag en woensdag pick-up games worden georganiseerd voor de jeugd in de wijken. Spelers van de nationale 3x3 selectie komen wekelijks naar Amersfoort om te laten zien hoe leuk deze buitenvorm van basketballen is. We zijn als NBB blij met de manier waarop de stad Amersfoort onze sport omarmt. Basketball verbindt, en dit is precies wat er in Amersfoort gebeurt." 

Crackerjacks is als provinciewinnaar één van de twaalf provinciewinnaars die nog in de race zijn voor de titel van Vereniging van het Jaar van Nederland. De landelijke finale is in september. De verkiezing Vereniging van het Jaar wordt georganiseerd door het NOC**SF, Kunstbende, LKCA en de Rabobank.

Evenementen kalender

Bekijk foto's

De NBB is lidorganisatie van:

FIBA IWBF NOC*NSF