U bevindt zich hier: NBB Organisatie » Nieuws » Nieuws » Nog vijftig dagen tot start van Big Shots Basketball Camps

Terug naar overzicht

Nog vijftig dagen tot start van Big Shots Basketball Camps

29 mei 2018 13:59:24

De voorbereidingen op de start van de Big Shots Basketball Camps in Nederland zijn in volle gang. Met nog vijftig dagen te gaan is het tijd voor een update.

Matthijs Groot vertelt enthousiast over de eerste Big Shots Camps: “Na het stoppen van de NBB Camps vonden we als organisatie dat het zonde zou zijn als deze historie verloren zou gaan. We wilden een kwalitatief top camp neerzetten waar we vol trots op kunnen terugkijken. De faciliteiten in het Landstede Sportcentrum, waar ook de NBB Finals gespeeld worden, bieden het camp de best mogelijke groeimogelijkheden en zijn uitermate geschikt om de kwaliteit te kunnen leveren die we voor ogen hebben. Verder hebben we de afgelopen maanden prachtige partners mogen verwelkomen, waardoor we naast de kleding een topbasketbal kunnen leveren aan de deelnemers van het U15 en 15+ camp. Een kok zal de warme maaltijden gaan bereiden met hulp van een groothandel om de hoek, dus ook op dat vlak is de kwaliteit gewaarborgd.”

De U15 en 15+ camps in Zwolle zijn voor driekwart gevuld. Naast de vele Nederlandse aanmeldingen vanuit het gehele land, krijgt het camp ook een internationaal karakter met deelnemers die gedurende het seizoen hebben gespeeld in Spanje, Zweden, Tsjechië, Myanmar, Cyprus, Kameroen en Israël.

Bij het Big Shots Camp U15 en 15+ in Zwolle zullen onder andere de volgende coaches zorgen voor een geweldige leerzame week: Burhan Alibegovic (headcoach 15+), George Abbringh (headcoach U15), Karin Kuijt, Kasper Averink, Sonja Kuijt, Akeel Eduardo, Lenno Witteveen en Mike Schilder. Ook oud-bondscoach Gadi Kedar is aanwezig bij het camp en zal de verschillende groepen onder handen nemen. Andere coaches worden mogelijk nog toegevoegd aan de staf.

Naast de camps voor de oudere jongeren worden er op verschillende plekken in Nederland camps georganiseerd voor kids in de leeftijd van 6 t/m 12 jaar (U12 camps). “We brengen met deze dagkampen het basketball voor de jongste kids naar hun eigen regio toe, zodat zo veel mogelijk jonge kinderen de mogelijkheid krijgen om te basketballen. Er kan ingeschreven worden voor alle vier de dagen, maar ook voor losse dagen. Ideaal voor ouders die in de eerste week van de zomervakantie nog moeten werken en hun kinderen overdag lekker willen laten sporten”, aldus Mike Schilder.

Ook bij de U12 camps worden Nederlandse top (jeugd)coaches gekoppeld aan Nederlandse eredivisiespelers zodat de kids in aanraking kunnen komen met hun eigen nieuwe helden!

U12 Camps en coaches:

- Vlijmen (Den Bosch) van 9 - 12 juli met o.a. coaches Ralf Schilder (headcoach) & Pim de Vries

- Rotterdam van 16 - 19 juli met o.a. coaches Mitchell Lieveld (headcoach) & Lars Jansen

- Noordwijk van 17 - 20 juli met o.a. coaches Sonja Kuijt (headcoach), Fleur Kuijt & Petra Beuk

- Zwolle van 23 - 26 juli met o.a. coaches Ton Grit (headcoach) & Gadi Kedar

Inschrijven voor de camps kan via: www.bigshotscamp.nl.

Evenementen kalender

Bekijk foto's

De NBB is lidorganisatie van:

FIBA IWBF NOC*NSF