U bevindt zich hier: NBB Organisatie » Nieuws » Nieuws » Orange Angels openen drieluik tegen Portugal met winst

Terug naar overzicht

Orange Angels openen drieluik tegen Portugal met winst

30 mei 2018 10:19:00

De Orange Angels hebben de eerste van drie oefenduels tegen Portugal gewonnen. De Nederlandse basketbalsters waren dinsdagavond in de Pavilhão Desportos de Vila do Conde in Povoa de Varzim met 56-67 te sterk voor de Portugese vrouwen. Vandaag wordt er 's ochtend getraind, gevolgd door een videosessie en om 20.15 uur de tweede wedstrijd. Donderdag staat om 15.00 uur de derde ontmoeting op het programma.

De Orange Angels traden aan zonder Jill Bettonvil, Chatilla van Grinsven en Natalie van den Adel, die vanwege hun recente 3x3 activiteiten in China rust kregen van bondscoach Hakim Salem. "Het was een mooie gelegenheid om de jonkies wat meer tijd te geven en Marieke van Schie de kans geven om te debuteren in Oranje. Ik vond ons de eerste helft erg matig. We speelden verdedigende zwak, wat leidde tot makkelijke scores voor Portugal. Het was iedereen wel duidelijk dat we het na rust anders moesten aanpakken en dat hebben we ook gedaan. We speelden veel slimmer en vooral samen in de aanval en de verdediging. Portugal bleef fysiek spelen, maar we hebben in de tweede helft daar wel een antwoord op gevonden en zodoende de wedstrijd verdiend gewonnen. Nu moeten woensdag de focus veertig minuten vast zien te houden en de wedstrijd wat mij betreft beter afronden. Nu hadden we vier keer balverlies in de laatste twee minuten. Dat moet eruit."

Karin Kuijt was met 16 punten topscorer bij de Angels, gevolg door Loyce Bettonvil met 14, Marlou de Kleijn met 12 en Janis Ndiba met 11. 

Evenementen kalender

Bekijk foto's

De NBB is lidorganisatie van:

FIBA IWBF NOC*NSF