U bevindt zich hier: NBB Organisatie » Nieuws » Nieuws » Bondscoaches maken definitieve selecties WK 3x3 bekend

Terug naar overzicht

Bondscoaches maken definitieve selecties WK 3x3 bekend

31 mei 2018 17:37:00

De Bondscoaches van de nationale 3x3 teams hebben de definitieve selecties voor de FIBA World Cup 3x3 2018 in Manilla bekend gemaakt. Bij de Orange Lions 3x3 heeft bondscoach Brian Benjamin gekozen voor Jesper Jobse, Sjoerd van Vilsteren, Aron Roijé en Dimeo van der Horst.

“De selectie van het WK is op twee plekken gewijzigd ten opzichte van de succesvolle zilveren medailleploeg van het WK 2017 in Nantes. We hebben daar een uitzonderlijk hoog niveau behaald en een bijzondere prestatie geleverd. Dat niveau hebben we na het WK niet meer kunnen bereiken en dat is wel nodig als we op topniveau mee willen. Zeker nu, met de Olympische status van 3x3, waardoor de concurrentie in de top alleen maar groter is geworden. Met Aron en Dimeo, die samen met Sjoerd en Jesper het WK-team vormen, hebben we twee belangrijke verbeterpunten kunnen adresseren. Onze passing onder druk en scoring is beter, zonder dat we er verdedigend op achteruit zijn gegaan", licht Benjamin zijn selectie voor het WK toe.

Over de doelstelling van Benjamin en de Orange Lions zeg de coach: “Die is zoals altijd in eerste instantie de laatste acht te halen en van daaruit zien we wel wat we af kunnen dwingen. Ik heb er veel vertrouwen in, komend weekend hebben we ‘The Hague 3x3 Challenger’ nog op het programma staan waar we de puntjes op de i zetten zodat we wederom kunnen gaan voor een topprestatie."


Jesper Jobse, Dimeo van der Horst, Aron Roijé en Sjoerd van Vilsteren tijdens de Sydney Challenger.

De vier spelers kwamen eerder dit jaar als ‘Team Amsterdam’ al uit op de Sydney Challenger, de derde plaats die zij daar behaalden leverde het kwarter directe plaatsing op voor de FIBA 3x3 World Tour Masters in Utsunomiya (Japan). Tijdens ‘The Hague 3x3 Challenger’ van komend weekend nemen de mannen het op de Scheveningse boulevard op tegen vijftien andere Elite teams van over de hele wereld. 

Orange Angels 3x3
De Orange Angels 3x3 worden tijdens het WK vertegenwoordigd door hetzelfde viertal dat in 2017 in Amsterdam de bronzen medaille wist te behalen op het EK. Karin Kuijt, Jacobine Klerx, Sharon Beld en Loyce Bettonvil gaan in Manilla proberen om de vierde plaats van het WK in 2017 te verbeteren.


Jacobine Klerx, Loyce Bettonvil, Karin Kuijt, Sharon Beld trots poserend met de bronzen EK-medailles.

Bondscoach Hakim Salem oefende afgelopen periode met verschillende samenstellingen om tot de definitieve selectie voor het WK te komen. “Deze vier speelsters hebben door hun ervaring met 3x3 basketball een belangrijke voorsprong. Binnen 3x3 zijn bepaalde automatismen enorm belangrijk, denk daarbij aan de snelle transitie tussen aanvallen en verdedigen, maar ook het fysiekere spel speelt mee. In 2017 heeft het viertal tevens laten zien ook als team erg sterk te zijn”, aldus Salem.

Het WK 3x3 in Manilla vindt plaats van 8 t/m 12 juni. Het wedstrijdschema werd onlangs bekend gemaakt door FIBA. Blijf volledig op de hoogte van de nationale 3x3 teams via Facebook, Twitter en Instagram van 3x3 Basketball Netherlands. 

Evenementen kalender

Bekijk foto's

De NBB is lidorganisatie van:

FIBA IWBF NOC*NSF