U bevindt zich hier: NBB Organisatie » Nieuws » Nieuws » Orange Angels sluiten oefenstage in Portugal af met winst

Terug naar overzicht

Orange Angels sluiten oefenstage in Portugal af met winst

31 mei 2018 22:14:00

De Orange Angels hebben de oefentrip naar Portugal afgesloten met twee zeges en één nederlaag. Na de 55-67 zege in de eerste wedstrijd van de drieluik in Povoa de Varzim volgde woensdag een 59-60 nederlaag, waarna de oefenstage voor de Nederlandse vrouwen donderdag eindigde met een 50-59 overwinning.

 
Samenvatting van eerste oefenwedstrijd tegen Portugal. Lees hier meer.

Woensdag trad Nederland weer aan met 3x3 uitvliegers Chatilla van Grinsven, Natalie van den Adel en Jill Bettonvil. De Angels leden 20 keer balverlies, waaruit Portugal 13 punten soorde en het schotpercentage van 33,3 hielp er ook al niet aan. Marlou de Kleijn en Karin Kuijt waren met ieder 11 punten de productiefste speelsters aan Oranje-zijde. Bondscoach Salem: "Dit was onze slechtste wedstrijd van de serie. We waren niet scherp in de afronding en misten maar liefst 10 vrije worpen. We hebben geheel terecht verloren ondanks het feit dat we nog een kans hadden om de game te winnen."

Het herstel volgde donderdag met een 50-59 zege in de laatste wedstrijd van de trip, ondanks 24 keer balverlies. De Angels hielden Portugal op 1 uit 20 achter de driepuntslijn en hadden in Jill Bettonvil (16 punten en 7 rebounds) hun topscorer. Salem: "De energie was nu wel super goed. We speelden ouderwets samen aan beide kanten van het veld. In vond ons zeer sterk in de defense. En met een driepuntspercentage van 39 ben ik ook tevreden. We speelden slim in de aanval en bleven kalm tegen het fysieke geweld van de Portugese vrouwen. Ik ben trots op de Angels hoe ze zich herstelden na de nederlaag een dag eerder."

 
Bekijk de derde wedstrijd tegen Portugal hier terug.

Salem kan terugkijken op een geslaagde stage. Samen met de Orange Angels 3x3 (Jacobine Klerx, Karin Kuijt, Sharon Beld en Loyce Bettonvil) reist hij nu af naar Frankrijk waar het team een oefentoernooi speelt als laatste voorbereiding op het WK 3x3 in Manilla. Lees hier meer over het WK 3x3. 

Evenementen kalender

Bekijk foto's

De NBB is lidorganisatie van:

FIBA IWBF NOC*NSF