U bevindt zich hier: NBB Organisatie » Nieuws » Nieuws » Team Amsterdam pakt tweede World Tour ticket in Den Haag

Terug naar overzicht

Team Amsterdam pakt tweede World Tour ticket in Den Haag

3 juni 2018 22:32:00

Team Amsterdam Inoxdeals heeft goede zaken gedaan in de wereld van het razend snel populair wordende 3x3 basketball. Nadat de Amsterdammers zich zaterdag wisten te kwalificeren voor de knock-out fase van The Hague 3x3 Challenger, maakten de Nederlandse mannen zondag het karwei op de boulevard van Scheveningen af. Team Amsterdam versloeg in de finale probleemloos het Servische Ralja Intergalactic. Riga uit Letland werd derde.

De Nederlandse winnaars van de 3x3 Challenger in Den Haag verdienden met de toernooizege hun tweede World Tour ticket van het jaar en mochten daarnaast ook nog de winnaarscheque van tienduizend dollar mee naar huis nemen. Jesper Jobse, de internationaal hoogste gerankte Nederlandse 3x3 speler, werd met 38 punten topscorer van de Challenger.

Team Amsterdam bestaat behalve uit Jobse, Sjoerd van Vilsteren, Dimeo van der Horst en Aron Royé. Dit viertal neemt als de Orange Lions van 8 t/m 12 juni deel aan de FIBA 3x3 World Cup in Manilla. Vorig jaar won Nederland, toen met Jobse, Van Vilsteren, Bas Rozendaal en Joey Schelvis in de gelederen, zilver bij het WK in Frankrijk.

Klik hier om beelden van e Challenger terug te kijken.

Evenementen kalender

Bekijk foto's

De NBB is lidorganisatie van:

FIBA IWBF NOC*NSF