U bevindt zich hier: NBB Organisatie » Nieuws » Nieuws » Orange Angels 3x3 beginnen WK met zege en verlies

Terug naar overzicht

Orange Angels 3x3 beginnen WK met zege en verlies

8 juni 2018 10:59:00

De Orange Angels 3x3 zijn de FIBA World Cup 3x3 in Manilla begonnen met een overwinning en een nederlaag. Ondanks de steun van het thuispubliek was tegenstander de Filipijnen geen partij voor de Nederlandse basketbalsters in hun openingswedstrijd in groep D. Het werd 21-11 voor de Angels. Tegen Hongarije, de nummer drie van de plaatsingslijst, verliep het vandaag minder voortvarend voor Loyce Bettonvil, Karin Kuijt, Jacobine Klerx en Sharon Beld. De nummer twee van het laatste WK was met 20-14 te sterk voor de ploeg van bondscoach Hakim Salem.

Zondag gaat het toernooi verder voor de Orange Angels. Dan zijn Duitsland en Spanje de laatste twee tegenstanders in groep D. Voor de mannen begint het WK morgen (zaterdag 9 juni).

Salem was tevreden over het openingsduel van zijn ploeg. "Ze startten de eerste wedstrijd erg goed, waren geconcentreerd en voerden de taken goed uit. Ondanks het thuisvoordeel van Filipijnen slaagden onze Angels erin een sterke wedstrijd neer te zetten." Over het tweede duel was de bondscoach minder te spreken. "Die vond ik teleurstellend. In de verdediging werden de afspraken niet goed nagekomen, we gaven Hongarije te veel ruimte. Zonde, omdat we in de laatste minuten van de wedstrijd wel hebben laten zien hoe goed we kunnen zijn. Zaterdag is de dag van herstel en evalueren en dan spelen we zondag twee belangrijke wedstrijden.Plaatsing voor de knock-out fase is nog steeds mogelijk en we gaan er alles aan doen om dat te realiseren."

Alle wedstrijden van het WK 3x3 zijn live te volgen via de livestream van FIBA3x3. Bekijk het wedstrijdschema van de WK hier

Evenementen kalender

Bekijk foto's

De NBB is lidorganisatie van:

FIBA IWBF NOC*NSF