U bevindt zich hier: NBB Organisatie » Nieuws » Nieuws » Orange Angels niet naar kwartfinales bij FIBA 3x3 World Cup

Terug naar overzicht

Orange Angels niet naar kwartfinales bij FIBA 3x3 World Cup

10 juni 2018 11:37:00

Hoe zuur! De Orange Angels zijn er niet in geslaagd de kwartfinales te bereiken bij de FIBA World Cup 3x3 in Manilla ondanks het feit dat ze hun laatste twee duels in groep D wisten te winnen.  Doordat Spanje van Hongarije won, eindigden drie teams met hetzelfde aantal overwinningen bovenaan en gaf het aantal totaal gescoorde punten de doorslag. Dat was in het nadeel van Nederland (64) ten opzichte van groepswinnaar Spanje (69) en nummer twee Hongarije (68).

De Nederlandse basketbalsters, die vorig jaar nog brons veroverden bij de FIBA 3x3 Europe Cup in Amsterdam, konden zichzelf weinig verwijten. Ze versloegen vandaag eerst het als elfde geplaatste Duitsland met 16-8. Vervolgens waren de als vierde gerankte Angels in een zenuwslopend duel met 13-11 te sterk voor Spanje, de nummer twaalf van de plaatsingslijst. Oranje scoorde in de vier groepsduels gemiddeld 16,0 punten en dat was 1,3 en 1,0 punten minder dan Spanje en Hongarije.

De kater was dan ook groot bij bondscoach Hakim Salem en de speelsters Jacobine Klerx, Sharon Beld, Karin Kuijt en Loyce Bettonvil. Salem: "We komen vier puntjes tekort om door te gaan. Vier puntjes... We verliezen maar één wedstrijd van de vier en toch sta je niet in de kwartfinales. Dat is echt heel erg zuur. We keken ontzettend uit naar het WK en wisten dat we in een zware poule zaten, zeker in vergelijking met de andere poules. We winnen ook nog van een grootmacht als Spanje, maar ook dat was helaas niet voldoende. Vandaag speelden we met veel meer lef en pressie. Precies zoals ik het graag zie. We hebben laten zien dat we echt in de top van de wereld mee kunnen draaien. Maar in de top gaat het om details. Eke wedstrijd en elk punt telt."

Alle wedstrijden van het WK 3x3 zijn live te volgen via de livestream van FIBA3x3. Bekijk het wedstrijdschema van de WK hier

Evenementen kalender

Bekijk foto's

De NBB is lidorganisatie van:

FIBA IWBF NOC*NSF