U bevindt zich hier: NBB Organisatie » Nieuws » Nieuws » Verlies en winst voor Orange Angels VU20 tegen Luxemburg

Terug naar overzicht

Verlies en winst voor Orange Angels VU20 tegen Luxemburg

11 juni 2018 11:05:00

De Orange Angels VU20 zijn hun voorbereiding op het EK in de A-divisie begonnen met een nederlaag en een zege tegen de seniorenploeg van Luxemburg. Beide teams oefenenden afgelopen weekeinde twee keer tegen elkaar in Sporthallen Zuid in Amsterdam. De eerste ontmoeting op zaterdag ging met 60-68 naar Luxemburg. Zondag nam de selectie van bondscoach Laki Lakner revanche door met 63-55 te winnen.

De Orange Angels traden aan zonder Noor Driessen en Yfke Hoek. De een kampte met problemen aan de amandelen, de andere met een spierblessure. Derhalve bestond de selectie waar Lakner en zijn staf mee werkten uit Rosalie Aandewiel, Noëlle Droste, Famke Hermans, Mia Hordijk, Julia Jorritsma, Katoo Koenen, Roos Koopmans, Ilse Kuijt, Lynn Tamis, Milou Vennema, Anne van Vlijmen en Laura Westerik. Lakner: "Met Noor en Yfke zijn dit de veertien namen waar we verder mee gaan. We hebben bewust gekozen voor een wat kleinere ploeg met speelsters die kunnen penetreren en een tegen een spelen."

Doel van de twee duels tegen Luxemburg was alle speelsters de kans te geven te laten zien wat ze in huis hebben. Lakner: "We coachten niet voor de winst, want dan maak je de rotatie wel wat kleiner. Iedereen kwam aan bod. De eerste helft was goed, we kwamen met 36-28 voor. Scherp in de verdediging, we kregen open schoten in de aanval, precies wat je wilt zien. Na de rust was de scherpte weg. We scoren in de tweede helft nog maar 24 punten. In de tweede wedstrijd stonden na twee kwarten met vijftien punten verschil voor en dit keer hebben we het wel vast kunnen houden tot het einde. We speelden tegen de senioren van Luxemburg, die een stuk of vier speelsters hebben die bij goede clubs in Europa spelen. Voor ons een nuttige stage. We hebben veel gezien en weten waar we nog aan moeten werken. Komend weekeinde gaan we naar Kroatië voor twee oefenduels, naar Sibenik, de plek waar de roots van Drazen Petrovic liggen. Een mooie inspiratiebron voor de meiden om zich goed te laten zien."

Evenementen kalender

Bekijk foto's

De NBB is lidorganisatie van:

FIBA IWBF NOC*NSF