U bevindt zich hier: NBB Organisatie » Nieuws » Nieuws » Van der Horst leidt Orange Lions naar halve finale bij WK 3x3

Terug naar overzicht

Van der Horst leidt Orange Lions naar halve finale bij WK 3x3

12 juni 2018 09:11:00

De Orange Lions staan in de halve finale van de FIBA 3x3 World Cup in Manilla. De Nederlandse basketballers waren vandaag met 16-18 te sterk voor Canada in de kwartfinales. Tegenstander in de halve finale, die om 11.15 uur Nederlandse tijd begint, is Slovenië. De andere halve finale gaat tussen regerend wereldkampioen Servië en Polen.

De kwartfinale tussen Canada en Nederland was bloedstollend spannend. Canada kwam al snel met 2-0 voor, maar vervolgens ging Dimeo van der Horst aan het werk voor de Orange Lions. De speler van Apollo Amsterdam, die zijn WK-debuut als 3x3 basketballer beleeft, zette Nederland met twee tweepunters en een fraaie floater op een 8-5  voorsprong. Jermaine Bucknor bracht de Canadazen met een score plus bonus weer aan de goede kant van de score bij 10-9 en daarna was het verschil tssen de twee teams nooit meer groter dan twee punten. Steeds als Canada voor kwam, verzon Van der Horst wel weer een antwoord. Zijn drives in de slotfase waren niet te stoppen en met 12 van de 18 Nederlandse punten was hij de grote uitblinker aan Nederlandse zijde.

Alle wedstrijden van het WK 3x3 zijn live te volgen via de livestream van FIBA3x3. Bekijk het wedstrijdschema van de WK hier

Evenementen kalender

Bekijk foto's

De NBB is lidorganisatie van:

FIBA IWBF NOC*NSF